Hannah Widell blir VD för Perfect Day Media igen: ”En kaliber som är otroligt svårmatchad”

Hannah Widell

”Många bitar har fallit på plats”.

Podcastbolaget Perfect Day Media tillsätter ny-gammal vd. Den som kliver upp är ingen mindre än Hannah Widell, som varit vd för bolaget från starten 2011 till 2018.

Sedan 2018 styrde Karolina Roslund bolaget men när nya ägare i form av koncernen Pophouse kom in i bilden i fjol, valde Karolina att lämna. Sedan dess har bolaget styrts av Hannah Widell, tillförordnad Head of Perfect Day, Amanda Schulman, kreativ chef, och Tove Barkestad, CFO. Enligt ett pressmeddelande har bolaget uppvisat en omsättningsökning med 15 till 20 procent under hösten, alltså under tiden då trion styrt skutan.

LÄS ÄVEN: Perfect Day Medias VD väljer att lämna: ”Har olika syn”

Det är otroligt starkt givet rådande konjunktur. Hannah är helt rätt person att leda bolaget framåt, vilket visade sig tydligt redan tidigt i rekryteringsprocessen. Hon är av en kaliber som är otroligt svårmatchad, säger Per Sundin, vd på koncernen Pophouse.

Perfect Day Media står bland annat bakom succépoddarna ”Ursäkta” med Johanna Nordström och Edvin Törnblom, ”Alex & Sigge” med Alex Schulman och Sigge Eklund samt ”Fördomspodden” med Emil Persson.

När förslaget låg på bordet kändes det självklart att fortsätta bygga vidare på det som vi redan påbörjat. Under hösten har många bitar fallit på plats och vi är så stolta över det innehållet som Perfect Day skapar varje dag. Vi fortsätter även att driva utvecklingen av live-poddar, ett format som vi ser enorm utvecklingspotential i. Teknik och plattformar kan komma och gå, men kreativt innehåll består, säger Hannah Widell.