Heta lanseringar och ett oväntat avhopp – det senaste bland influencerpoddar

”Jag är så himla exalterad och vill ge allt jag har”, säger Michaela Forni. Podd-Sverige har fått nya utmanare på listan.

Podcast-formatet fortsätter att plocka marknadsandelar i Sverige, och bland de största kommersiella satsningarna står flertalet influencers. Vi har bland annat ”Ursäkta” av Edvin Thörnblom och Johanna Nordström, ”Det skaver” som drivs av Cassandra Klatzkow, Elsa Ekman och Nadia Kandil, ”Mellan himmel och jord” som JLC-trion står bakom och ”Måndagsvibe” av Lovisa Wallin och Hanna Friberg.

Listan är lång, och längre lär den bli. Under de senaste veckorna har nämligen flera nya satsningar lanserats, samtidigt som en profil valt att lämna en av Sveriges största poddar.

Den som lämnat poddgalaxen är Vanessa Lindblad, som under de senaste åren drivit programmet ”Nu börjar livet” tillsammans med Rebecca Stella. Podcasten kommer dock inte att läggas ner. Rebecca Stella har nämligen bestämt sig för att nylansera konceptet.

Den som tar över stafettpinnen från Vanessa är Michaela Forni, influencer och entreprenör. För drygt en vecka sedan släppte duon sitt första avsnitt, och framöver kommer ”Nu börjar livet” att släppa två avsnitt i veckan.

Gemenskapen bland lyssnarna är helt otrolig! Det är så varm stämning i communityn och alla har välkomnat mig på bästa sätt! Jag är så himla exalterad och vill ge allt jag har av roliga tankar och erfarenheter, säger Michaela Forni i ett pressmeddelande.

LÄS ÄVEN: Michaela Forni om entreprenörsresan och succéappen: ”Är alltid influencer först”

De andra poddsatsningarna som gått live är bland annat lifestyle-podden ”Itty Bitty Titty Committee” som influencerprofilerna Philippa Parnevik och Engla Löf står bakom, samt ”Bete dej” av humorprofilen Filip Dikmen. Båda släpps exklusivt på Spotify.

Jag har alltid känt att jag har världens bästa följare och tillsammans har vi genom åren verkligen kämpat för att utkräva rättvisa. Men istället för att det sker genom att jag skriker på Instagram har jag nu tillsammans med en panel av vänner, och framför allt Madeleine Eliza, startat en ny podd! ”Bete dej” handlar om allt från narcissister, psykologi och samhällsproblem till skitsnack om Sveriges jobbigaste kändisar. Tanken är att välkomna in er i våra diskussioner istället för att bara skrika av ilska på sociala medier, skriver Filip Dikmen i en kommentar på Instagram.

Den tredje nya podden är ”The Olsson Sisters”, som lanserades för ett par veckor sedan. De som står bakom mickarna är Anna och Johanna Olsson, och de pratar om sitt dejtingliv i USA.

Sedan har vi även fått se en återuppståndelse. Isabella Löwengrips podd ”Isabella söker Sheila” har nämligen kommit tillbaka, drygt ett år efter det sista ”Tack för allt”-avsnittet.

LÄS ÄVEN: Isabella Löwengrips podd återuppstår – ”känns otroligt kul”