Idrottsstjärnan kliver ombord hos Baby Journey: ”En viktig och svårnavigerad del”

Susanna “Sanna” Kallur och Michaela Forni

”Känt en ganska stor osäkerhet”.

Gravid-appen Baby Journey, som Michaela Forni står bakom, har signat ett samarbete med friidrottsstjärnan Susanna “Sanna” Kallur. Hon blir träningsexpert på plattformen, och ska reda ut alla frågetecken kring graviditet och träning.

Rörelse är en viktig och svårnavigerad del för den som går igenom en graviditet. Det är lätt att träna fel, överbelasta kroppen, eller dra på sig skador som kan ta många år att reparera. Därför känns det väldigt roligt och tryggt med ett sånt proffs som Sanna Kallur som guidar våra användare i appen, säger Michaela Forni, i ett pressmeddelande.

Samarbetet innebär att Baby Journeys användare framåt kommer att kunna ta del av träningsövningar och information kopplat till träning under graviditet.

Jag har ägnat hela mitt liv åt träning och ändå känt en ganska stor osäkerhet vid varje graviditet. Nu när jag väntar mitt tredje barn har jag utbildat mig för att kunna erbjuda det jag själv har saknat under mina tidigare graviditeter: ett gediget, varierat och kul träningsutbud till alla gravida som vill hänga med, säger Sanna.

Sanna är utbildad i Maternity health by MammaMage, men är mest känd för sin friidrottskarriär som häcklöpare med flera internationella medaljer. Sanna är dock också en tech-entreprenör, likt Michaela Forni, driver den digitala träningstjänsten ”Vibes”, tillsammans med sin tvillingsyster Jenny Kallur. Vibes lanserades i slutet av 2020, och beskrivs som ”en motpol till träningsbranschens fokus på resultat, utseende och kroppsideal”. Appen har idag cirka 5000 användare.

LÄS ÄVEN: Fornis Baby Journey har tagit fart – omsättningen tiodubblad

Baby Journey värderades till 325 miljoner kronor i höstas, skriver man i pressmeddelandet.

Baby Journey har sedan start haft en snabb tillväxt och värvar idag över hälften av alla nya gravida varje månad. Jämfört med många techbolag har vi även varit lönsamma från start, avslutar företaget.