Shirin Amin tar steget in i techbranschen – med ny app: “Fokus på välmående”

Shirin Amin (bild: Instagram @shirin.amiin)

Profilen vill utmana en stereotyp hälsobransch. 

Hälso- och träningsprofilen Shirin Amin har legat lågt på sina sociala medier en tid. Anledningen är att hon varit upptagen med andra projekt, som också är hennes första steg in i techbranschen.

Under förra veckan gick hon ut i en live på Instagram och berättade att hon arbetat två olika projekt, varav det ena lanseras redan den här veckan. Den första lanseringen är en app som ska erbjuda hälsocoachens kunder ett mer anpassat sätt att sköta sin träning och kost.

Jag vet att det finns många coacher där ute som använder sig utav mer kommersiella lösningar, där mindre vikt läggs vid klienten och hens resa. Men vi har valt att tänka annorlunda! Mindre fokus på vikt och kropphets och mer fokus på välmående och motivation. Men vi har även försökt förstå vikten av att personerna jag coachar har ett vanligt liv, vissa mitt uppe i karriären, och många med familj, oavsett har vi försökt förenkla och anpassa appen efter deras liv!

Slagit sig samman med ett techbolag

Appen är ett första steg i ett större projekt, kan Shirin Amin avslöja för Influens. Profilen har nämligen tagit steget in i techbranschen, och kommer inom kort, tillsammans med sitt nya team, att lansera en helt ny plattform. Plattformen riktar sig främst till kvinnliga entreprenörer inom hälsa och fitness. En av tjänsterna som plattformen kommer att kunna erbjuda är en personlig app, likt den hon själv lanserar.

Vi ser fram emot att våga utmana en rätt stereotyp bransch, där det ibland känns viktigare vilken dokusåpa du varit med i, än hur många timmar i gymmet du spenderat. Vi inser att många kommer lyfta på ögonbrynen, nu när vi går live, men jag känner mig också trygg i att vi har marknadens kanske mest spännande app och produkt!