Intervju med Viktor Klemming: ”Jag vill skämta om allt!”

Säsong 1, Avsnitt 16

Emil Norberg är komiker och mediaprofil men ännu inte influencer. I podden ”Så blir du FUCKING influencer” träffar han Sveriges största influencers och experter på sociala medier, för att ta reda på ”hur man egentligen blir influencer och därmed blir rik, lycklig och älskad”.

Med på resan har han med sig Influens.se. På Influens uppdaterar Emil läsarna om tipsen han fått från intervjupersonerna har fungerat, och om han kommit närmare målet att bli influencer.

Läs Emils senaste text: Så påverkas influencers självbild – ”sociala medier är också förrädiska”

Idag har pratar jag med komikern, fotbollsentusiasten och influencern Viktor Klemming som ständigt är aktuell med parodier och ”vilken färg är du”-sketcher som alltid hamnar på trending-listan.

Viktor Klemming är influencer, komiker och 27 år gammal. Han har cirka 189 000 prenumeranter på sin YouTube-kanal, som kanske är mest känd för den otroligt populära sketch-serien “vilken färg är du?”. Förutom sociala medier sysslar han med standup, och har också en lång fotbollskarriär bakom sig; en slumpmässigt utvald merit är från hans debut i Grebbestad IF:s A-lag 2014 då han var med och spöade motståndarlaget med 13-1! Stort grattis i efterskott.

Det blev ett väldigt intressant samtal där han berättar om vad han tänker om politisk korrekthet och kränkthet, om svårigheterna att samarbeta med företag och om sina hacks för att hinna producera sketcher i ett rasande tempo. Dessutom berättar han om vilket tillfälle i karriären som fick honom att känna att “kommer jag tillbaka från det här klarar jag vad som helst”.


Om Emil Norberg:

Emil Norberg är komiker, manusförfattare och snart ännu en av alla FUCKING influencers. Dessutom är han utbildad jurist och ekonom. Emil har, tillsammans med sin bror Daniel Norberg, Youtube-kanalen “Bröderna Norberg – Emil och Daniel”, som har cirka 274 000 prenumeranter och klippen på kanalen har i skrivande stund visats hela 125 594 374 gånger. I flera år har kanalens klipp listas som några av Sveriges mest visade på Youtube.

Emil har vunnit det svenska humorpriset 2016 för Årets Webbhumor och därutöver varit nominerad till samma pris 2017, 2019 och 2020. Han har även vunnit Big Buzz of the Year i kategorin Youtube 2016. Under 2016 startade Emil dessutom konsultbolaget Paradime som bland annat stöttade stora nationella mediebolag i sitt arbete med sociala medier. Emil Norberg och Daniel Norberg var även programledare för Nordens första influencer marketing-branschevent; Influencer Marketing Sunmit 2022.