Jag är inte influencer – och det stör mig

Mitt namn är Emil Norberg. Jag är komiker, manusförfattare, låtskrivare, nybliven pappa, Harry Potter-nörd och mycket annat. Men jag är inte influencer. Och det stör mig.

Jag har nämligen arbetat heltid med sociala medier och TV i 8 år. Det finns nog ingen som varit i branschen lika länge som jag, som har kommit så här kort på resan till att bli influencer.

Tillsammans med min bror har jag vunnit svenska humorpriset för årets näthumor, vunnit Big Buzz Awards och Guldtuben – två gånger. Jag har två YouTube-kanaler, två poddar och alla sociala medie-appar som finns. Jag har gjort Sveriges mest visade YouTube-klipp. 6 gånger. Ändå är det inte många som skulle kalla mig för influencer.

Hur blev det så här?! Vad är det jag har gjort fel?! Och hur ska man göra?! Det ska jag ta reda på nu – en gång för alla! Och jag vill inte ha svaren från “sociala medie-gurus” vars ansikten och namn jag aldrig sett på plattformarna – jag vill höra direkt från de som lyckats med det – de som lyckats få hundratusentals följare och blivit FUCKING influencers.

I min podcast “Så blir du FUCKING Influencer” träffar jag därför några av Sveriges mest framgångsrika profiler från sociala medier och ber dem berätta – konkret och utan lull-lull – hur de lyckats. Och jag ger mig inte förrän jag, och lyssnarna, har fått alla tips som behövs för att själva bli en av alla FUCKING influencers.

Dessa intervjuer publiceras varannan söndag. Söndagarna mellan intervjuerna publicerar jag dessutom en sammanfattning av intervjun med egna reflektioner om det föregående avsnittet. Dessa avsnitt kallar jag för “Utvecklingssamtal” och de går kortfattat ut på att jag berättar om hur jag själv använt mig av gästens tips, råd och kloka ord under veckan som gått. Om vilka tankar samtalet väckt hos mig själv, samt om och hur tipsen har hjälpt mig själv att komma närmare målet att bli stor i sociala medier. Och det är detta som den här texten egentligen ska handla om.

Du som läser detta har ju förmodligen redan förstått det, men numera publicerar jag också podden här på Influens.se. Superkul tycker jag! Men också krävande, för det innebär bland annat att jag till dessa Utvecklingssamtal-avsnitt också behöver skriva en text – Influens.se är trots allt en tidning! Så det ska jag göra. Den första texten – där jag ska skriva något klokt om mina lärdomar från mitt senaste avsnitt med influencern och skådespelerskan Johanna Berg – kommer redan på måndag. Så håll utkik!

Så länge kan ni lyssna på alla tidigare avsnitt här.