Joakim Lundell och Danjal Kananis bolag riskerar avnotering från Nasdaq

Danjal Kanani och Joakim Lundell (Fotomontage. Foto discovery+/Press)

Newton Nordic är fortsatt handelsstoppad på börsen och nu även skickad till Disciplinnämnden som ska besluta om bolagets avnotering. Bolaget lovar att välja in tre nya styrelseledamöter ”med gedigen erfarenhet från ledning och styrelsearbete”.

”Många förstår inte värdet av microinfluencers eller influencer marketing över huvudtaget. Ännu fler vet inte hur det funkar, vad man får ut eller vad det kostar. Det finns ingen plattform för det idag eller en standard i prissättning”, sade branschprofilen Danjal Kanani till Influens.se när företaget Influencer Panel skulle förvärvas av börsnoterade Newton Nordic.

Influencer Panel skulle bli lösningen på flera av branschens utmaningar, menade Danjal Kanani som står bakom satsningen tillsammans med paret Joakim och Jonna Lundell. Och plattformen skulle snabbt ta sig in på börsen via ett omvänt förvärv, som det noterade bolaget Newton Nordic skulle stå för. Men så enkelt var det inte.

I oktober 2021 drog alla turerna igång. Newton Nordics huvudägare Capital Conquest stöttade förvärvsidén, samtidigt som Newton Nordic själva var emot den. Förvärvet röstades till slut igenom, Newton Nordics styrelse fick lämna och Danjal Kanani blev vd. Men då satte börsen handelsstopp för bolagets aktie, huvudägaren Capital Conquest sålde av alla sina aktier och nu fortsätter historien.

Nasdaq meddelar nämligen att Newton Nordic, som fortsatt är handelsstoppad och under ett utredningsärende, nu ska skickas till Nasdaq Stockholms Disciplinnämnd. Där ska man se över ärendet, pröva de aktuella överträdelserna samt ”besluta om avnotering av bolagets finansiella instrument från Nasdaq First North Growth Market”.

Newton Nordic, som nu leds av vd:n Danjal Kanani, skriver att man har ”stor respekt för Nasdaqs syn på det som förevarit och avser att arbeta hårt för att korrigera problem”. Företaget förklarar att man har informerat Nasdaq att man kommer att rätta till de brister som utpekas, samt att man kommer att ”se över sina rutiner och processer för att säkerställa en korrekt och transparent informationsgivning”.

Man lovar även att inom kort välja in tre nya styrelseledamöter med ”gedigen erfarenhet från ledning och styrelsearbete inom andra marknadsnoterade bolag för att förstärka ledningskapaciteten”.