Jocke och Jonnas börsnotering i kris – styrelsen vägrar och hoppar av

Den första oktober kom den stora nyheten: den nya digitala mediaplattformen, som influencerparet Joakim och Jonna Lundell och branschprofilen Danjal Kanani står bakom, ska noteras via ett omvänt förvärv. Mediaplattformen, som går under namnet Influencer Panel, har ännu inte lanserats men har redan flera aktörer med på tåget som starkt tror på konceptet.

Influens.se pratade med Danjal Kanani, som sitter som vd i Influencer Panel, efter att nyheten kom ut och då berättade han om vad affärsidén och konceptet går ut på. Han avslöjade bland annat att man tagit sig an den stora uppgiften att lösa prisfrågan inom influencer marketing.

Trots att flera av de involverade aktörerna verkar positiva till det omvända förvärvet så kommer nu en exakt motsatt reaktion. Styrelsen i Newton Nordic AB, som alltså är det bolag som ska göra en nyemission för att sedan köpa Influencer Panel, säger sig vara unisont emot affären i fråga.

Bolagets styrelse vill klargöra att styrelsen inte står bakom något av de beslutsförslag som angivits i kallelsen eller de påståenden som Capital Conquest ger uttryck för genom kallelsen, skriver man i ett pressmeddelande.

”Samtliga ledamöter lämnar”

Den största ägaren i Newton, Capital Conquest, är alltså de som tagit initiativet till affären. Och kritiken från styrelsen slutar inte där utan styrelsen ämnar nu att lämna bolaget.

Med beaktande av Nasdaq Stockholms bedömning och till följd av att styrelsen inte står bakom de beslutsförslag som kallelsen omfattar avser samtliga ledamöter att lämna sina styrelseuppdrag innan extra bolagsstämman äger rum.