Kristina ”Keyyo” Petrushina är en av årets sommarpratare: ”Otroligt ärad”

Kristina ”Keyyo” Petrushina (Foto: Sveriges Radio)

Den 17 juli ärdet dags för Kristina ”Keyyo” Petrushinas första sommarprat. Hon började sin karriär på Youtube när hon var tio år där hon spelade upp små sketcher, idag är hon känd från bland annat podden ”Frågar åt en kompis” och från ett flertal olika tv-produktioner, som ”Bäst i test”, ”Let’s Dace”, ”Fångarna på fortet” och flera egna serier.

Hon har även skådespelat och programlett, bland annat ”Barncancergalan – Det svenska humorpriset”, ”Morgonpasset i P3” och tävligen ”Talang” i TV4. Hon har vunnit flera priser för sin humorkanal, gjort en Sverigeturné med den egenskrivna föreställningen ”Ryssen kommer” och skrivit en kokbok. Nyligen blev det även känt att Kristina är en av huvudpersonerna i den nya realityserien ”Svenska powerkvinnor”. Dessutom jobbar hon flitigt med sina sociala kanaler och har idag närmare 500 000 följare på Instagram, där hon nu skriver:

Är aningen förvirrad, lite nervös, väldigt pepp men framförallt otroligt ärad för att jag ska nämligen få sommarprata i P1!!!!!!!

I sitt sommarprat vill Kristina berätta om sitt liv, från när hon vid nio års ålder flyttade från sin hemstad Omsk i Sibirien i Ryssland till Smedjebacken i Dalarna. Hon kommer att prata om sin uppväxt, om ett utanförskap, om relationen till sin mamma och om prestationsångest.

Men även om misslyckade bidrag till Lilla Melodifestivalen och om dvärgkaniner, säger Kristina skämtsamt till DN.

På frågan om vilken musik hon kommer att spela i sitt avsnitt svarar hon:

Bara bra musik! Svenskt, engelskt och ”Dirty dancing”. Jag är ännu lite osäker på om man vågar vara den första som spelar 50 Cent i P1, vi får se.

Klicka här för att se alla årets sommarvärdar i P1.