Lisa Anckarman lägger ner styling-serien: ”Det är så spännande”

Lisa Anckarman (Foto: Unlock7.com)

Influencern och stylisten Lisa Anckarman har varit aktiv i branschen i över sju år. Under den tiden har hon har bland annat hunnit vara med i Top Model Sverige, stylat på Melodifestivalen, designat kollektioner för ett flertal varumärken, rankats som en av Sveriges mest populära YouTubers, byggt en stor Instagramkanal med över 230 000 följare, varit programledare för Studio Paradise och nyligen lanserat ett helt eget modevarumärke – Unlock7.

Men många känner nog igen Lisa från hennes populära Youtube-kanal där hon stylar svenska kända profiler, som bland annat influencers, musikartister, skådespelare, komiker och modeentreprenörer. Lisa har drivit den framgångsrika styling-serien sedan 2017 och har under åren blivit ett koncept som kännetecknar och som kopplas till just hennes namn.

Nu har Lisa Anckarman dock valt att stänga ett kapitel. I ett av de senare avsnitten i podden ”Lika och Olika” som hon driver tillsammans med kollegan Emelie Bergstedt säger Lisa:

Jag vill sluta med Youtube. Jag har vetat att det kommer, det har bubblat i mig. Vissa saker tycker jag är kul och andra generar pengar, det är svåra grejer att bara ge upp.

Jag har hållit på med Unlock7 i över ett år och jobbat mot lanseringen 25 april. Sedan september förra året har jag haft skygglappar för ögonen, men nu har jag lanserat varumärket och jag vet att nästa kollektion är på gång. Jag har förstått hur mycket jobb allt innebär och har nu satt mig ner och funderat över vad som dränerar mig. Jag har kommit fram till att vissa saker som jag har hållit på med så himla länge, som bara tuffat på, som ger mig status och ekonomi och som jag och andra identifierar mig med inte längre känns kul. Det är så spännande att klippa av en så stor del av mitt liv. Under de tre senaste åren har jag lagt upp minst en stylingvideo i veckan, och under vissa veckor till och med fyra. Jag har kämpat så länge med det här, men jag är spänd inför framtiden.

I måndags bekräftade Lisa sitt beslut:

Jag har nu slutat styla på Youtube, men jag kommer att lägga upp andra videos när det passar mig.

Lisa berättar att hon just anställt en varumärkeschef och kommer nu kommer att lägga sitt fokus på andra projekt, som bland annat en kommande bok. Den nya managern har nu, som ett av sina första uppdrag, satt ihop Lisa med vad hon kallar för ”ett drömsamarbete”.

Jag kommer att designa en accessoar som passar mig så himla bra, med ett företag som passar mig så himla bra, säger Lisa.