Manfred Erlandsson och Ekonomigurun släpper podd: ”Har lite olika perspektiv”

Christian "Ekonomigurun" Karlsson och Manfred Erlandsson

Youtubern och influencern Manfred Erlandsson har tillsammans med ekonomiprofilen Christian Karlsson, känd som “Ekonomigurun” på sociala medier, släppt en podcast; NFT-podden. Ett ämne som på sista tiden blivit populärt men som många fortfarande har en del frågetecken kring.

NFT är en förkortning för non-fungible token, som på svenska kan översättas till icke-fungibel pollett. Det kan något förenklat beskrivas som ett äkthetsintyg eller äganderätten till ett föremål, som är fullständigt digitalt och verifieras med hjälp av ett centraliserat system, även kallat för blockkedja, förklarar duon.

RELATERAT: Ny plattform för kreatörer – 20 000 profiler ombord: ”På rätt plats vid rätt tidpunkt”

Avsnitten är runt 30 minuter långa och släpps en gång i veckan. I podden pratar Manfred och Christian om de senaste nyheterna kopplade till NFT, besvarar lyssnarfrågor och bjuder in gäster till intervjuer. Med sig har de även en expert i ämnet som stöttar i duons diskussioner.

Vi är båda intresserade av fenomenet och har därför följt varandra på sociala medier ett tag. Vi började diskutera både vårt eget ägande och trenderna som finns och landade gång på gång i att det saknas en svenskt plattform för att diskutera ämnet, säger Manfred Erlandsson.

Ni har hunnit släppa fem avsnitt nu. Hur har det gått?

Det har gått superbra. Vi trendar på fjärde plats på ekonomirelaterade listorna just nu. Folk är väldigt taggade på podden även om det fortfarande är väldigt tidigt och att vi vänder oss mot en mindre, men växande målgrupp, säger Christian Karlsson och avslöjar att lyssnarsiffran låg på 1300 under den första veckan.

På vilket sätt kommer NFT att vara relevant för influencers?

NFT hjälper alla kreatörer att äga sin content på ett helt nytt sätt än förut, och möjliggör att kunna sälja innehållet direkt till kunden utan lika många mellanhänder.

En del beskriver Manfred och Christian som ”en oväntad duo”. Något som kan ha att göra med deras syn på NFT-ämnet.

Vi har en kul jargong, eftersom vi ju har lite olika perspektiv på NFT. Jag är mer intresserad av NFT som en ekonomisk investering, medan Manfred samlar mest för skojs skull, säger Christian.

Ja, jag är mer utav en nostalgiker. Men vi är nog ganska lika egentligen, när det kommer till entreprenörskapet och drivet, säger Manfred.

Hur korsades era vägar? 

Manfred och jag har jobbat ihop på sociala medier tidigare, men det var inte förrän vi båda upptäckte det delade NFT-intresset som vi bestämde oss för att jobba ihop med podden, säger Christian.

Vilket är ert första mål med podcasten? 

Vi vill växa podden, bygga en miljonportfölj i NFT:s och ha väldigt kul medan vi lär oss detta tillsammans, avslutar Christian Karlsson och Manfred Erlandsson.