Margaux Dietz avslöjar – jobbar på ett nytt bolag: ”Ska få ta tid”

Margaux Dietz

Margaux Dietz är en känd profil i branschen med många bollar i luften. Hon är en entreprenör som både driver skönhetsmärket X by Margaux och modevarumärket Juan Carlos. Hon tar sig även an allt fler programledaruppdrag, skriver böcker och jobbar med två stora kanaler – en på Instagram och en på Youtube.

Jag uppdaterar min Youtube-kanal två gånger i veckan, Instagram varje dag, bloggen ligger lite halvt på is men där kommer det att komma en comeback eftersom jag vet att många uppskattar det formatet. Och sen förutom mina sociala medier så gör jag ju massa andra saker, säger Margaux till sajten Forni.

Med så många pågående projekt kan en arbetsdag se väldigt olika ut och fokuset kan ligga på olika håll. Vissa projekt kan därför ta lite längre tid än andra. Margaux berättar bland annat att det tog två år att lansera sin första skönhetsprodukt för X by Margaux.

Från idé till vår första produkt tog det två år, vilket man kanske inte tror när man följer mig att det är så mycket jobb bakom produkterna. Det är mycket man inte tänker på när man bara följer en resa på sociala medier, men allt ifrån formulan till hur en produkt reagerar på en doft tar extremt lång tid att testa. Vi tar fram nya produkter hela tiden och stabbtester är det som tar absolut längst tid – alltså att testa om en produkt funkar och blir godkänd för att släppas på marknaden.

Säg att jag hittar en formula som jag tycker om och vill köra på – då tar det tre månader att få den testad och godkänd. Sen vill jag addera en doft som vi tar fram själva, eftersom jag inte vill köpa en färdig doft på fabrik utan ha en unik doft. Då när den doften ska testat med formulan tar det tre månader av test för att se så den inte skär sig eller reagerar på något sätt. När den kommer ut och är godkänd så kanske vi känner att nej, den är lite för tjock, vi vill ha den lite lösare. Då är det tre månader av tester igen innan man kan släppa den perfekta versionen. Så det är många vändor med stabbtester fram och tillbaka.

I dagsläget är hon även aktuell med två böcker, sin andra barnbok och en erotisk roman som precis har skickats till tryck. Men en författarkarrär var inget som var planerat. Margaux berättar att hon en dag kom på en idé, som hon satsade på att pitcha för sitt förlag.

Man har ju samlat på sig väldigt mycket historier genom åren, så jag kom på den här idén och pitchade in den för mitt bokförlag Bookmark. De blev väl lite chockade över att jag gick från att skriva en barnbok till att vilja skriva en erotisk roman, men deras reaktion var mest att “ja, varför inte?”.

Och med den inställningen tar Margaux sig an nästa projekt, som ”ska få ta tid”.

Jag håller på med ett nytt bolag som kommer under nästa år och den här gången är jag så duktig på att inte stressa… det ska få ta tid och kärlek innan bebisen släpps ut på marknaden, avslutar Margaux Dietz.