Alice Stenlöf om karriären och podcasten med Bianca: ”Så fucking obekvämt”

Alice Stenlöf

Hade siktet inställt på fotboll, blev istället en av Sveriges största influencers. 

Alice Stenlöf, ursprungligen från Göteborg, är den blyga bloggaren som blev vän med Bianca Ingrosso och fyllde globen under en live-podcast. Men tanken var aldrig att bli en stor influencer.

Jag skulle bli fotbollsproffs, det var liksom det enda jag var bra på, säger Alice Stenlöf i podcasten ”Vad fan hände?” som hon driver tillsammans med Klara ”Tan by Klara” Elvgren.

Fotbollsskada blev en enkelbiljett till Thailand

Det är i ett avsnitt med namnet ”Hur blev Alice rik?” som podcastkollegorna tillsammans går igenom Alice Stenlöfs karriär och Alice berättar om sitt stora intresse för fotboll och drömmen om att spela professionellt.

Det var efter två korsbandsskador som tvingade Alice Stenlöf att lägga fotbollsdrömmarna på hyllan som livet började ta en oväntad vändning. I podcasten berättar hon själv om hur tufft det var, eftersom hennes identitet och självförtroende varit så starkt knuten till sporten.

– Sen så då skulle man ju försöka hitta vem man skulle bli och vad man var bra på, så jag skulle backpacka efter studenten. Jag säger “fuck det här” och bokar en “one way ticket to Thailand”, säger Alice Stenlöf till Klara Elvgren i podcasten.

Det var under resan som Alice Stenlöf började blogga, främst för familj och vänner. Men hennes liv på resande fot lockade till sig läsare och när hon återvände hem hade hon tillräckligt många följare för att vilja fortsätta. Väl tillbaka i Sverige flyttade hon hemifrån och började jobba, samtidigt som hon fortsatte att driva bloggen.

Flytten till Stockholm och vänskapen med Bianca

Så småningom valde Alice Stenlöf att flytta till Stockholm, där hon delade lägenhet med en tjej hon aldrig tidigare träffat.

Det var en ganska jobbig tid för jag var ett, ifrån min pojkvän, två, jag hade inget jobb, inget syfte, inga vänner och inget sammanhang. 

Mellan bloggandet som attraherade allt fler besökare och deltidsjobbet på kundtjänst började Alice Stenlöf bli en allt mer frekvent besökare på olika event. I podcasten berättar hon hur det var hennes rumskamrat som fick med henne på många av dem. 

Events fanns ju inte i Göteborg, jag kom inte från events, säger Alice Stenlöf till podcastkollegan Klara Elvgren. 

Under den här tiden började hon också umgås med Bianca Ingrosso, som hon sedan tidigare var bekant med genom en före detta pojkvän till Bianca. 

Jag tror att det var hennes initiativ att starta podd, jag minns inte, men det känns alldeles för modigt för att det skulle komma från mig.

En sak ledde till en annan och tillsammans med Bianca Ingrosso startade Alice Stenlöf podcasten “Alice och Bianca – Har du sagt a får du säga b”. 

 Jag var fortfarande ny i Stockholm och tyckte mycket var läskigt fortfarande. Plötsligt sätter jag mig i en studio och ska berätta allt om mig själv och ska vara så privat och personlig och det var så fucking obekvämt. Jag minns att jag hade magkatarr varje ny vecka som vi skulle släppa podd.

Så gick det sen

Podcasten med Bianca Ingrosso blev en succé och toppade snabbt listorna över Sveriges största podcasts. Efter två år lades podcasten ner efter en påkostad avslutning i globen. 

Jag har så svårt att titta tillbaka på det där och bara, jag gjorde det där. Det var som att jag bara halkade in på det här och att jag inte förtjänar den platsen.

Plats har Alice Stenlöf i alla fall tagit. På Instagram har hon över 420 000 följare och hennes Youtube-kanal har 183 000 prenumeranter. Hon driver podcasten “Vad fan hände?” tillsammans med Influencern Klara Elvgren och trots att podcasten med Bianca Ingrosso lades ner i augusti 2019 har den fortsatt locka lyssnare. Tillsammans med Hubso startade hon också varumärket A-dsng som sedan juni i år har blivit ett eget bolag och drivs av Alice Stenlöf själv.

Det jag är så tacksam för, som tagit mig framåt i min karriär, är känslan av att inte ångra något på dödsbädden.