Michaela Fornis babyapp ska ge stöd efter missfall: ”Väcker tuffa känslor”

Michaela Forni, Opokua Britton, Liss Löwenmo Buckhöj och Maria Midstam

”Ett gigantiskt hål”.

”Så länge du är gravid är du inskriven i vården men om du slutar vara gravid så skrivs du ut trots att du kan gå igenom stora psykiska och fysiska påfrestningar”. Det säger influencern och entreprenören Michaela Forni. Hon vill lyfta ett problem som inte fått så mycket stöd – nämligen det som händer med dem som genomgår ett missfall.

Det pratas ofta om riskerna för missfall innan ett eventuellt missfall sker, men för den som tvingas gå igenom detta är möjligheterna till stöd få eller, i värsta fall, obefintliga.

Nu lanserar därför Michaela Fornis techbolag och gravidapp Baby Journey ett nytt initiativ, tillsammans med sjuksköterskor, barnmorskor och experter.

Vi såg ett gigantiskt hål där kvinnor lämnas ensamma utan stöttning och där vill vi försöka göra det vi kan för att informera, trygga och stötta på olika sätt, säger Michaela Forni.

Vi vill vara en plats för hela gravidresan, och för många är den långt ifrån spikrak. Vårt mål är att kunna fånga upp alla kvinnor oavsett var i resan man befinner sig – mitt i IVF eller om man bearbetar traumat från ett missfall.

Vårdpersonal och experter som har engagerats är sjuksköterskan och doulan Opokua Britton samt barnmorskan Maria Midstam. Med på tåget är även coachen Liss Löwenmo Buckhöj, som är specialiserad på ofrivillig barnlöshet eller sorg efter missfall.

Ett missfall väcker ofta en massa tuffa känslor, tankar och frågor, och jag vet av egen erfarenhet hur viktigt det är att få stöd att bearbeta dem. Jag vet också hur svårt det kan vara att både be om, få och ta emot det stödet. Därför är den här nya delen hos Baby Journey så viktig och värdefull, säger Liss Löwenmo Buckhöj.