Modeikonen Emili Sindlev sätter nytt fokus hos Gina Tricot: ”Något helt nytt”

Emili Sindlev för Gina Tricot

Den danska modeinfluencern Emili Sindlev, som ofta beskrivs som en stilikon i internationell media som bland annat Vogue, har designat en exklusiv accessoarkollektion för Gina Tricot. Hon har tidigare frontat kampanjer för modeföretaget, men nu tar parterna samarbetet till nästa nivå.

Emili Sindlev är en stark modeprofil med en härlig personlighet samt en elektisk och färgstark stil som känns helt rätt för Gina Tricot, och det vår kund efterfrågar, säger Monika Mellin, designchef för Gina Tricot, till Influens.se.

Vi har arbetat med Emili i tidigare modesammanhang och ett designsamarbete kändes som ett naturligt nästa steg, som gör att vi kan överraska och inspirera vår målgrupp på ett nytt sätt. Det kändes dessutom väldigt spännande att fokusera på just accessoarer för detta släpp.

Emilis kollektion, som består av smycken, skärp och väskor, heter “Created by Emili Sindlev” och släpps den 27 maj online samt i vissa fysiska butiker.

Tanken bakom min design var att skapa något extra – något iögonfallande, samtidigt som jag lekte med former och starka färger. Samarbetet med Gina Tricot har varit en fantastisk upplevelse från början till slut, säger Emili Sindlev.

Samtidigt som Emili lanserar sina verk släpper även Gina Tricot en klädkollketion som ska komplementera den färska accessoarkollektionen. Modeföretaget har själva designat en klädsamling som har inspirerats av Emili Sindlevs stil.

Varför har Emili Sindlev inte designat klädkollektionen själv när hon ändå designar accessoarer?

Då Emili själv har ett stort intresse för accessoarer tyckte vi att det kändes extra spännande att fokusera på ett släpp där hon designar just en accessoarkollektion. Det blir något helt nytt att överraska vår kund med, på ett lite oväntat och intresseväckande sätt – att låta accessoarerna få stå i fokus inför sommaren. Klädkollektionen adderas sedan på som ett helhetskoncept då vi vill ge vår kund möjligheten att shoppa en hel look, och då med Emilis accessoarkollektion som utgångspunkt, förklarar Monika Mellin och tillägger:

Våra designers tog fram en kollektion med statementplagg där inspirationen hämtas från Emilis personliga stil, som också går helt i linje med sommarens modeuttryck på Gina Tricot. Emili har varit delaktig genom hela processen från start till mål, och vi känner oss oerhört nöjda med resultatet.