Nedräkning till Therese Lindgrens Dumpad: ”Jag om någon vet hur det är”

Therése Lindgren

”Många unga vuxna går igenom samma sak”.

Det har gått mer än ett år sedan Influens.se skrev om att Therese Lindgren arbetade med en dramaserie för Discovery som skulle utgå från hennes egna erfarenheter. Och den andra december i år är det exklusiv premiär för hennes serie Dumpad på Discovery+.

Jag är så otroligt stolt och glad över Dumpad och över alla inblandade. Det har varit en dröm att få utgå från egna erfarenheter och tillsammans med alla helt fantastiska skådespelare skapa en samtida dramakomediserie om psykisk ohälsa och livet som ung vuxen, säger Therese Lindgren i ett pressmeddelande.

Dumpad handlar om Zarah, spelad av Didi Cederström, som lever ett rikt liv på sociala medier och jobbar hårt för att nå sina drömmar. Samtidigt sliter hon också med återkommande konstiga svimningsanfall och plötsligt illamående. Serien hämtar stor inspiration ur Therese Lindgrens egna erfarenheter av psykisk ohälsa.

Jag om någon vet hur det är att navigera i känslor, vänskap, kärlek, drömmar och karriär när man inte alltid mår helt bra. Många unga vuxna går igenom samma sak och jag hoppas att serien både kan skapa förståelse för hur det är att leva med psykisk ohälsa och bidra till att vi fortsätter prata om det, säger Therese Lindgren.