Newton Nordic söker efter nya miljoner – ”ska accelerera tillväxten”

Det senaste vi hörde från Newton Nordic, där influencern Danjal Kanani sitter som vd, var i februari när bolaget slutförde förvärvet av Influencer Panel efter att Disciplinnämnden kastade ut Newton Nordic från börsen. Sedan dess har inte så mycket action skett i bolaget, förutom att Danjal Kanani köpte på sig ytterligare aktier i bolaget efter att huvudägaren Capital Conquest lämnade ifrån sig alla aktier. Nu är Webblagret i Sverige AB, som Danjal är delägare i, huvudägare i Newton Nordic med en ägarandel om 57 procent.

RELATERAT: Nasdaq-chefen om beslutet att avnotera Newton Nordic: ”Det är allvarligt”

Men idag kom det ett nytt pressmeddelande från bolaget. Newton Nordic meddelar att man har fattat beslut om att undersöka möjligheterna för ytterligare kapitalanskaffning. Målet är att ”finansiera en accelererad tillväxt Newton Nordic”.

För att finansiera en accelererad tillväxttakt i och med köpet av Influencer Panel har styrelsen beslutat att sondera möjligheterna att genomföra en riktad emission, skriver de.

Enligt bolaget saknas det runt 5,3 miljoner kronor, och de som först kommer att få möjlighet att bidra är bolagets befintliga aktieägare. Därefter kommer man att vända sig till utvalda investerare ”som under en längre tid visat intresse för bolaget och dess verksamhet”.

Befintliga aktieägare kommer under nästa vecka att erhålla mer information från bolaget samt en bifogad intresseanmälan som ska användas om man önskar delta i emissionen. Emissionslikviden, och en eventuell företrädesemission, ska användas för att stärka bolagets finansiella ställning samt möjliggöra för bolagets expansion och tillväxtresa under kommande år, säger Danjal Kanani.