Pernilla Wahlgren tar över Allsång på Skansen

Pernilla Wahlgren

I sommar kommer hon att ta över scenen efter Sanna Nielsen.

Enligt SVT kommer artisten Pernilla Wahlgren att ta över efter Sanna Nielsen som ny programledare för Allsång på Skansen. Det meddelade hon i SVT:s Morgonstudion under tisdagsmorgonen.

Det är så stort, så hedrande och smickrande. Jag är så glad att axla den här manteln efter alla Allsångsledare som kommit före mig, säger Pernilla Wahlgren.

Det var i somras som Sanna Nielsen sa att det skulle bli hennes sista sommar, efter 6 år, som programledare på Solliden-scenen. Bland tidigare programledare finns profiler som Lasse Berghagen, Anders Lundin och Petra Marklund. Men nu är det Pernilla Wahlgren som får möjligheten att forma programmet till det hon vill se.

Det är inte ett program man vill göra om, för det fungerar så bra som det är. Men eftersom jag jobbar mycket med humor så vill jag gärna föra in det så mycket jag kan, säger hon.

Wahlgren prisades tillsammans med dottern Bianca Ingrosso med Kristallen för årets tv-personlighet för programmet Wahlgrens värld 2018. Man kan också se henne i TV4:s underhållningsprogram Masked Singer samt höra henne i podden Wahlgren & Wistam.

Allsångstraditionen på Skansen i Stockholm har pågått länge. Redan 1935 hölls de första konserterna och programmet har livesänts av SVT sedan 1979.