Petra Tungården bygger bolag – gör 5,7 miljoner i vinst

Nya siffror.

Entreprenören, stylisten och influencern Petra Tungården har lagt ännu ett framgångsrikt räkenskapsår bakom sig. Mer exakt gäller det Petras bolag som roddar hennes konsultuppdrag, och inte e-handelsbolaget Adoore som hon idag är främst känd för.

Hur det gick för Adoore under 2022 har vi också rapporterat om. E-handelsföretaget slog nästan 40 miljoner samtidigt som man ökade vinsten med nära 200 procent. Och strax efter att man stängde böckerna för det senaste året, klev en ny vd in i leken när Petra valde att sadla om till en annan roll.

LÄS ÄVEN: Här är Petra Tungårdens nya investering: ”Kommer engagera mig mycket”

Men nu tillbaka till Petra Tungårdens personliga bolag. Enligt rapporten har omsättningen ökat med 20 procent, och landat på 3,2 miljoner kronor. Viktigt att nämna är att bolaget har ett brutet räkenskapsår som slutar sista september 2022.

Rörelseresultatet för året uppgick till 839 000 kronor, vilket motsvarar en ökning om 47 procent.

Det som hänt under året är bland annat att Petras bolag, som hittills varit moderbolag till Adoore, har avyttrat sitt innehav till det nya moderbolaget Petra Tungården Holding AB.

Petra Tungården Holding AB registrerades i december 2021, och har också släppt sitt första bokslut nu. Även det här räkenskapsåret är brutet och slutar sista september 2022. Rapporten täcker därför endast tio månader.

Omsättningen i bolaget landar på noll kronor, men årets resultat uppgår till hela 5,7 miljoner. Enligt Bolagsverket ska Petra Tungården Holding AB äga aktier och andelar.