Petra Tungårdens Adoore får ny VD: ”Ska ta oss från en startup till ett scaleup”

Petra Tungården och Amanda Bukowski

”Hon har skinn på näsan och är inte lika konflikträdd”.

Petra Tungårdens moderaket Adoore har fått en ny vd. Den som kliver in och tar över efter grundaren är Amanda Bukowski. Hon kommer närmast från rollen som Global Head of Marketing & Communication på H&M Beauty.

LÄS ÄVEN: Adoore-hypen fortsätter – Petra Tungårdens varumärke slog nära 40 miljoner

Jag lämnar med glädje över vd-rollen till Amanda. Hon är supervass, kompetent och har skinn på näsan och är inte lika konflikträdd som jag, haha. Vi är ett väldigt bra komplement till varandra och jag ser fram emot att med hennes hjälp ta Adoore till nästa nivå, säger Petra Tungården i ett pressmeddelande.

Amanda har en bakgrund inom konsumentmarknaden samt erfarenhet av vd-position från skönhetsföretaget Indy Beauty, som hon var med och startade.

Amanda kommer att kunna utveckla affären och organisationen långsiktigt och ta oss från en startup till ett scaleup på ett mycket effektivare sätt, säger Petra Tungården.

Efter att ha grundat och drivit Adoore från vd-stolen sedan 2018, kliver Petra nu in i rollen som Creative Director.

Mitt fokus kommer att ligga på det jag gör bäst; designa kläder med perfekt passform samt att finnas fysiskt och digitalt på våra marknader. Det har varit sjukt kul att bygga bolaget dit vi är idag, med ett gäng som varit med sen start och som fortfarande jobbar kvar, säger Petra Tungården och fortsätter:

Jag kommer alltid vara Adoores främsta visionär, men mina kunskaper gällande att bygga en större organisation tar slut här. Jag kommer vara med i alla stora beslut men det kommer att bli en lättnad att lägga över ansvaret.

Amanda Bukowski kommenterar:

Jag har följt Adoore sedan start och är så imponerad av vad teamet, under Petras ledning, har åstadkommit. De har lyckats bygga ett starkt community och ett tydligt ”reason to be” med fokus på passform, vilket verkligen tilltalar mig. Att nu få vara med och ta Adoore till nästa nivå och till nya marknader, är ett drömuppdrag.