Plattformen ökar takten: “Allt fler kreatörer vill och vågar ta betalt”

Jesper Prim, vd på Voyd.

Under fjolåret anslöt 1700 nya kreatörer.

Via den plattform som Voyd tillhandahåller kan kreatörer på olika sätt ta betalt för exklusivt material eller förhandsvisningar av innehåll de skapar. Under 2023 satsade man stort – och vann mycket. 1700 kreatörer anslöt sig, en ökning med 140 procent. Även konverteringsfrekvensen ökar, hittills har man sett en ökning med 12 procent i år, trots en tuff marknad.

Den positiva trenden fortsätter och i år pekar fler kurvor uppåt. Allt fler besökare väljer att genomföra ett köp när de kommer in på kreatörernas kanaler, det är en ökning av konverteringsfrekvensen som vi är väldigt nöjda med, säger Jesper Prim, vd på Voyd.

Nyligen slöt man ett avtal med nätverket Splay one, som har sex miljarder visningar om året genom sitt nätverk av videokreatörer. Kreatörer som genom Voyd får en möjlighet att skapa fler intäktsströmmar. Samtidigt expanderar bolaget också globalt och många kreatörer kommer utanför Sveriges gränser. Bland annat från Brasilien, Italien, Nederländerna, Tyskland och Storbritannien. Totalt sett har kreatörer från 125 olika länder anslutit till plattformen Voyd tv.

Statistiken visar att allt fler kreatörer vill och vågar ta betalt för innehållet. Vi vill hjälpa dem och erbjuder en smidig lösning.