Voyd värvar tidigare vd på Bauer Media Group: “Höga ambitioner”

Linda Palmgren

Siktar på global expansion. 

Videoplattformen där kreatörerna själva kan ta betalt för sitt innehåll fortsätter sina satsningar. Tidigare i år lanserade bolaget Voyd Play, en streamingtjänst där prenumeranter får tillgång till unikt och välproducerat kreatördrivet innehåll – samlat i en app.

Nu värvar bolaget den tidigare vd:n för Bauer Media Group, Linda Palmgren, till sin styrelse.

Värvningen av Linda Palmgren ligger helt i linje med våra höga ambitioner. Hennes erfarenhet och expertis i kombination med en djup förståelse för medielandskapet kommer hjälpa oss att utveckla vår affär och ta nya marknadsandelar, säger Voyds vd Jesper Prim i ett pressmeddelande.

“Tider av förändring”

Linda Palmgren beskrivs av Voyd som en av pionjärerna bakom influencerfenomenets intåg i Sverige som i sin nya roll ska hjälpa företaget förbättra förutsättningarna för videokreatörer. Enligt Linda Palmgren fyller Voyd en relevant funktion i en tid då kartan ritas om vad gäller innehåll, produktionskostnader och lojaliteten hos mediekonsumenter. 

Att leda i tider av förändring handlar inte bara om att anpassa sig till nya trender utan även om att forma branschens framtid. Detta är en tid för modiga visioner och innovativa strategier. Jag ser fram mot att bidra till att Voyd, som streamingbranschens uppstickare, leder denna spännande utveckling, säger Linda Palmgren i en kommentar.

Voyd säger att siktet är inställt på en global expansion och under 2023 har företaget fått in över 20 miljoner kronor i kapital. Bland annat har företaget fått backning av riskkapitalbolaget Simplexity Partners, med Peter Settman i spetsen.