Sofia Dalén går från Bäst i test rakt in i kändisarnas kylskåp

Sofia Dalén

För andra säsongen tar hon en titt på matsvinnet hos kändisar och livsmedelsföretag – ”otroligt spännande”.

Sofia Dalén blev förmodligen mest känd för den stora massan i och med sin medverkan i Svt-programmet ”Bäst i Test”, där hon var en del av den fasta panelen 2022. Men hon har också varit programledare för Grammisgalan, P3 Star, Melodifestivalen Online och i Youtube-serien P3 Star Hänger. På Youtube har Sofia en egen serie som heter ”Paradrätten” där hon träffar kända svenskar och lagar deras paradrätt.

Nu kan man också för andra säsongen i rad se henne som programledare i Livsmedelsföretagens serie “Halloj kylskåpet”, en roll hon tog över efter Edvin Törnblom som ledde de två första säsongerna. I programmet beger sig Sofia hem till kända svenskar och får tillåtelse att kika in i deras kylskåp och delar med sig av olika tips för att minska på matsvinnet. Hon får också möjligheten att åka till flera livsmedelsproducenter för att ta reda på vad som händer lite mer bakom kulisserna.

Jag ser så mycket fram emot att få dela med mig av vad vi pysslat med i höst. Att få möjligheten att jobba med mat och dryck på det här lite annorlunda viset har återigen visat sig vara otroligt spännande. För mig är det viktigt att få se hur vi i Sverige producerar livsmedel då vi ständigt håller oss själva väldigt högt när det kommer till just livsmedelsproduktion. Därför är det en lyx att få kika in bakom kulisserna hos några av våra största och mest kända varumärken, säger Sofia i ett pressmeddelande.

Serien har över 1,5 miljoner visningar på de första tre säsongerna och Sofias första säsong har, upp till idag, över 630 tusen visningar. Fjärde säsongen hade premiär i söndags, den 20:e november, med ett besök hos komikern Johanna Wagrell. I kommande avsnitt, som släpps varannan söndag, besöker Sofia kändistyckaren Tramsfrans, sin radarpartner Kalle Möller, komikern Nisse Hallberg och författaren och ordkonstnären Björn Ranelid.