Sökte till Paradise – för att bli influencer: “Räknar med det”

Chanslin "Charlie" Mulumba och Fatou Sillah (Paradise / pressbild)

Fatou Sillah och Chanslin ”Charlie” Mulumba om planerna efter programmet.

Samir Badran, Nina Glimsell, Eric Hagberg och inte minst det nu gifta paret Anna Pankova och Kristian Täljeblad. Listan över profiler som gjort influencerkarriär efter att ha medverkat i Paradise Hotel, eller andra realityprogram, kan göras lång.

Har “15 minutes of fame” blivit en naturlig språngbräda för att kickstarta en karriär? Kanske. Under en pressträff inför andra säsongen av Paradise, fick Influens möjligheten att söka svaret på frågan, direkt från deltagarna. Fatou Sillah menar att även om det såklart vore kul att kunna bygga en influencerkarriär efter programmet, var det inget hon planerade när hon tackade ja till att medverka.

Man har ju följt Paradise Hotel sedan man var liten och sen kom den här möjligheten att vara med i Paradise. Och då var det såhär “jättekul, ställer jättegärna upp” och sedan hoppas jag att det bara kommer med en massa fördelar, säger hon till Influens.

För Chanslin ”Charlie” Mulumba är siktet däremot inställt, han ska bli influencer.

Ja alltså för min del, så räknar jag med det. Det var helt ärligt en av anledningarna till varför jag var med. Folk känner mig redan som DJ, i alla fall i Stockholm och Göteborg, så jag tänkte att det kan vara bra marknadsföring för mig själv.

“Hade varit jättekul att bara resa runt”

Exakt vad en influencerkarriär skulle innebära är de båda deltagarna däremot inte helt säkra på.

Som sagt, jag tackar inte nej till det. Det hade varit jättekul. Men jag kan tänka mig att hålla på med kläder och skor. Sen har jag inga planer på att vara fast i ett land i mer än sex månader, så jag reser jättegärna. Jag vill bara utforska och inte känna mig bunden. Det hade varit jättekul att bara resa runt, få en massa nya väskor och nya skor. I don’t know, just life, säger Fatou Sillah.

Inte ens Chanslin Mulumba, som bestämt sig för att använda sin medverkan till att bygga en karriär, är riktigt säker på vad det är han vill använda sin eventuella influencerstatus till.

Alltså jag är öppen för förslag, dörren är öppen. Jag har ju gjort en del reklam som fotomodell tidigare så det är kanske någonting jag skulle göra mer av, berättar han.

“Jag kanske blir programledare”

Men att medverka i programmet räcker inte för att bli influencer, något som framgick av Influens intervju med Paradise programledare Tone Sekelius. Det krävs också att man fortsätter bygga sitt eget varumärke, tar till vara på rampljuset och är aktiv i de olika kanalerna. Något de båda verkar vara medvetna om.

Just nu har jag inte så mycket följare, men jag är aktiv överallt. Jag har faktiskt haft en Youtube-kanal också, så det är inte helt nytt för mig. Men sen slutade jag med det och nu finns jag på Instagram, Tiktok och Snapchat, säger Fatou Sillah.

Chanslin ”Charlie” Mulumba som säger att han främst fokuserar på Tiktok, har redan en del följare och engagemang på plattformen. Nu är planen att fortsätta växa.

Vem vet, jag kanske blir en programledare som Tone.