Storprofilerna gör debut: ”Ni förstår inte hur stort det här känns”

Daniel Paris, Amanda Schulman och Hannah Widell samt Margaux Dietz (Foto Margaux: Evelina Sigetty)

Många influencers gör mer än bara reklam på sociala medier och nu har några populära profiler i branschen släppt sina senaste projekt.

Margaux Dietz har tidigare i år gått ut med att hon gör debut som författare inom skönlitteratur, och ska ge ut en erotisk vuxenroman. Nu avslöjar hon även att boken ska bli en podbok och som har signats av Spotify.

Ni förstår inte hur stort det här känns för mig. Helt galet att få jobba med ett av världens coolaste bolag och samtidigt göra skådisdebut. Lite läskigt, men spännande att spela in sexscener, skriver Margaux Dietz i ett blogginlägg.

Den så kallade podboken har döpts till ”Alexas värld” och är en fristående spin-off på boken.

Materialet är helt skrivet för podcasten och det är jag tillsammans med en massa grymma skådespelare och andra kändisar som spelar rollerna, skriver Margaux.

Så tacksam, glad och nervös, men framförallt så sjukt peppad på att släppa avsnitten i oktober.

Samtidigt gick Hannah Widells och Amanda Schulmans serie, som är baserad på deras romantrilogi, live på Viaplay. Serien är döpt efter böckerna ”Två systrar” och handlar om ”en modern kärlekshistoria”.

I en annan del av Stockholm är influencern och programledaren Daniel Paris glad och stolt över att hans första barnbok ”Edith, Alex och enhörningarna” nu går att förbeställa. Boken släpps den 13 september, och handlar om en flicka som har två pappor och stora drömmar.

Det kändes självklart för mig att huvudkaraktären i min bok ska ha två pappor. Jag tycker att det görs för lite böcker för barn där vi får se den familjen representerad och ville ändra på det. Det är 2021! Familjer kan se olika ut men i allra högsta grad fortfarande vara en familj. Vi uppfostrar framtiden och kan inte utrota mobbning, utanförskap och glåpord om vi inte visar hela bilden utan bara låter samma normer synas och höras hela tiden. Det är nya tider nu, där inget barn ska bli mobbat eller känna att dom inte passar in. Det finns risker med att göra en bok med två pappor men jag är inte den som tar den enkla vägen. Det här behöver göras, skriver Daniel Paris i ett inlägg på Instagram.