Tiktok-polisen Filip Pelas: ”Jag vill visa polisers verklighet”

Säsong 1, Avsnitt 10

Emil Norberg är komiker och mediaprofil men ännu inte influencer. I podden ”Så blir du FUCKING influencer” träffar han Sveriges största influencers och experter på sociala medier, för att ta reda på ”hur man egentligen blir influencer och därmed blir rik, lycklig och älskad”.
Med på resan har han med sig Influens.se. På Influens uppdaterar Emil läsarna om tipsen han fått från intervjupersonerna har fungerat, och om han kommit närmare målet att bli influencer. Senaste uppdateringen hittar du här: “Den som inte postar finns inte” – nu släpper jag handbromsen

Och den här veckan träffar Emil skådespelaren, komikern och polisen Filip Pelas:

Filip berättar om hur han har lyckats hinna göra sketcher och inlägg vid sidan av sitt heltidsarbete som polis, om utmaningarna med att kombinera allvar och politik med humor i sitt content, om hur stort intresse allmänheten tycks ha för polisens verksamhet samt och om vad han får och inte får göra reklam för enligt Polismyndigheten. Lyssna på avsnittet här:

Samtalet är relaterbart till ”bråket” i SVT:s program ”Mötet” mellan Filip Pelas och Julia Frändfors. Det hittar du här: LÄNK


Emil Norberg är komiker, manusförfattare och snart ännu en av alla FUCKING influencers. Dessutom är han utbildad jurist och ekonom. Emil har, tillsammans med sin bror Daniel Norberg, Youtube-kanalen “Bröderna Norberg – Emil och Daniel”, som har cirka 274 000 prenumeranter och klippen på kanalen har i skrivande stund visats hela 125 594 374 gånger. I flera år har kanalens klipp listas som några av Sveriges mest visade på Youtube.

Emil har vunnit det svenska humorpriset 2016 för Årets Webbhumor och därutöver varit nominerad till samma pris 2017, 2019 och 2020. Han har även vunnit Big Buzz of the Year i kategorin Youtube 2016. Under 2016 startade Emil dessutom konsultbolaget Paradime som bland annat stöttade stora nationella mediebolag i sitt arbete med sociala medier. Emil Norberg och Daniel Norberg var även programledare för Nordens första influencer marketing-branschevent; Influencer Marketing Sunmit 2022.