Tutto Balutto lanserar färskt format: ”Behövs något nytt, piggt och mindre ängsligt”

Thomas Wilbacher, Dick Axelsson och Christian ”Fimpen” Eklund

Fotbollspodcasten Tutto Balutto drog igång under 2016, och har idag växt till att bli en av landets största kommerseilla podcast inom sport. Bara under maj månad hade kanalen cirka 1,5 miljoner lyssningar.

Nu utökar Thomas Wilbacher, som är poddens grundare och en av programledarna, sin sportbevakning. I höst kommer han, tillsammans med ishockeyspelarna Dick Axelsson och Christian ”Fimpen” Eklund, att lansera ett helt nytt format dedikerat till ishockey och kommande säsongen av SHL.

Den nya kanalen kommer att heta Hockeytorsdag och kommer att sändas live på Youtube, i ett interaktivt format. Anledningen är att trion inte vill vara bundna till några större mediehus och driva satsningen under egen regi. Visionen är att ”förändra distributionen och konsumtionen av sportunderhållning”.

Det behövs något nytt, piggt och mindre ängsligt än de format som erbjuds nu. Eftersom vi skapar Hockeytorsdag på vår egen plattform, kan vi hålla det filterlöst från matchstart till slutvissla – något som jag tror fansen kommer att uppskatta framför äldre medieformer, vilket vi kan se utifrån Tutto Baluttos följarskara. Dick och Fimpen är också helt rätt personer för detta koncept och jag är förbannat glad att de var lika intresserade som jag, säger Thomas Wilbacher i ett pressmeddelande.

Enligt trion ska deras erfarenheter, kontaktnätet inom branschen och genuina passion för sporten utmana underhållningsformen för ishockey som finns på markanden idag. Interaktionen med tittarna kommer att utgöra en stor del av avsnitten och programledarnas spontanitet är något som kommer att ”särskilja Hockeytorsdag från annan sportunderhållning”.

Närheten till supportrarna kommer göra att jag till och med inte kommer att sakna spelandet lika mycket, och tillsammans med spontaniteten även göra oss helt unika! Ingen annan plattform kan erbjuda så pass nära kontakt med själva underhållningen, det ser jag fram emot att få visa fansen. Dessutom har vi ju också ett brett och spetsigt kontaktnät i hockeyvärlden som ger oss möjligheter som inga andra har. Nu vill man bara att säsongen drar igång! säger Dick Axelsson.

Christian ”Fimpen” Eklund tillägger:

Jag älskar råheten i formatet, man kommer aldrig veta vart avsnitten tar oss! Att inte ha några begränsningar förutom våra egna, gör också att vi blir hockeyentusiasternas polare – snarare än programledare. Varför Tutto Balutto når sådan framgång tror jag just är därför. Fansen vill vara med i konversationen, inte bara lyssna på den.

Hockeytorsdag kommer att börja sändas i samband med säsongsstart av SHL i september, men trion har redan nu slutit avtal med flertalet större annonsörer och räknar med att bli ”landets största forum för hockeyentusiaster”.