Voyd Play låter kreatörerna få betalt för sitt innehåll: ”Vi vill förändra situationen”

Pauline Valter, ansvarig VOYD Play (Fotograf: Progress Media Lab/Tomas Enqvist)

Voyd lanserar ny streamingtjänst. 

Genom Voyd.tv har kreatörer tidigare kunnat ladda upp och ta betalt för premiuminnehåll genom att låta tittarna låsa upp, eller köpa, utvalt innehåll för en bestämd summa som satts av kreatören. Nu utökar Voyd sitt erbjudande och lanserar en ny streamingtjänst – Voyd play. 

Streamingtjänsten fungerar som de flesta andra, med en fast månadsavgift för att få tillgång till innehållet reklamfritt. I det här fallet är innehållet skapat av några av Sveriges mest populära kreatörer och influencers.

Ytterst få kreatörer kan leva på sina intäkter, säger Pauline Valter. Vi förstår de här utmaningarna och vi vill förändra situationen för en växande grupp kreatörer och videoentreprenörer. Därför startar vi Voyd Play där prenumeranterna, förutom att få tillgång till hundratals timmar unikt innehåll, även stöttar kreatörerna ekonomiskt, säger Pauline Valter, ansvarig för Voyd Play.

På plattformen kommer innehåll av bland andra Jocke och Jonna, Anjo och Daniel Norlin att finnas. Även Martin Björk kommer stå bakom en del av innehållet, bland annat den nya serien “Björken praktiserar” som har premiär i samband med lanseringen av plattformen. I programmet kommer radioprofilen att praktisera hos olika kända svenskar.