Youtubesuccén blir biofilm och serie: “Känns fantastiskt”

Anton Molander och Marcus “Macke” Granberg

Klippen har fått över 300 miljoner visningar. 

Marcus ”Macke” Granberg och Anton Molander står bakom musikvideorna med Arne Alligator, som blivit bland det mest populära innehållet för barn i Norden. Klippen har över 300 miljoner visningar på Youtube och låtarna har över 20 miljoner streams på Spotify.

År 2021 investerade SF studios i de immateriella rättigheterna och nu blir Arne Alligator en animerad biofilm och tv-serie. Filmen och tv-serien kommer att släppas i hela Norden i början av 2024.

Vår ledstjärna har varit att skapa en film och tv-serie som våra egna barn och kommande barnbarn vill titta på, där värderingarna är goda, universella och tidlösa. Tack vare våra härliga fans på Youtube är det möjligt. Nu skall Arne ut i vida världen, säger Anton Molander, en av skaparna av Arne Alligator i en kommentar.

Arne Alligator skapades 2003 som en låt av bandet Djungeltrumman men namnet justerades senare till Arne Alligator och Djungeltrumman, efter att bandet snappat upp vad publiken kallade dem för. De immateriella rättigheterna kontrolleras idag av företaget See You Later!, som är gemensamt ägt av skaparen Marcus Granberg och delägaren Anton Molander.

Det är fantastiskt att så många fans gillar vår älskade Alligator och hans djungelkompisar och vill återkomma till våra videor på Youtube. Arne har blivit populär tack vare barnens genuina engagemang, säger Marcus “Macke” Granberg, producent, låtskrivare och skapare av Arne Alligator.