Alexander Pärleros Framgångspodd öppnar upp poddstudion: ”Sträcker ut en hand”

Alexander Pärleros

Har över 1,5 miljoner lyssningar i månaden. 

Alexander Pärleros har drivit podcastprogrammet Framgångspodden sedan 2015, och intervjuat hundratals stora namn, makthavare, kändisar och människor med olika livsöden som lyft viktiga och tunga ämnen. Ett format som gått hem hos svenska folket.

Idag har podden nämligen över 1,5 miljoner lyssningar i månaden, och ligger stadigt på topplistan av de mest lyssnade poddarna i Sverige. Och enligt en undersökning från Acast, som står bakom Alexander Pärleros podd, är dessutom dokumentära berättelser den mest populära genren i Norden.

LÄS ÄVEN: Alexander Pärleros och Framgångspodden flyttar till Acast: ”En stor seger”

Nu öppnar Alexander upp dörren till poddstudion, för att bjuda in en som ska få berätta sin historia. På så sätt vill man komma närmare sina lyssnare.

Under dessa åtta år som jag har poddat har jag haft äran att möta otaligt många spännande personligheter, men än finns det många som inte har fått den uppmärksamhet som de förtjänar, säger Alexander Pärleros i ett pressmeddelande.

Jag vill använda min plattform och enorma räckvidd för att sträcka ut en hand till dem som kanske inte känner att de har ett forum att prata eller plats att ventilera. Jag ser väldigt mycket fram emot att få tal del av många insiktsfulla historier och träffa den slutgiltiga vinnaren.

Vem som ska få berätta sin livshistoria kommer att avgöras genom en tävling. Mer exakt ska en jury, bestående av Acasts marknads- och innehållsavdelning samt representanter från Framgångspodden, att utse ett bidrag som kommer att medverka i podden under våren.

LÄS ÄVEN: Alexander Pärleros nya framgång – cashar in över 50 miljoner i vinst i bolaget

Med denna nationella tävling vill Acast och Framgångspodden låta lyssnare bli en del av innehållet, samt skapa en större bredd av röster som får komma till tals, då fokus ofta riktas på de mest framgångsrika personligheterna, entreprenörerna, artisterna och sportprofilerna i Sverige, skriver Acast.