Bolaget fortsätter backa – men skulderna har lättat: “Lägre efterfrågan”

restlessmama.se/Emelie Hollsten (Instagram: @emeliehollsten)

Influencerns bolag säljer träningskläder, särskilt anpassade för gravida och ammande.

Emelie Hollstens bolag Restless Women är ett e-handelsföretag som säljer egendesignade träningskläder för kvinnor, under varumärket “Restless mama”. Något som skiljer företaget från liknande varumärken är att de designar träningskläder som är särskilt anpassade för gravida och ammande.

Bolaget registrerades i juni 2018 och nådde under sitt första räkenskapsår, då på 16 månader, en omsättning på 854 000 kronor. Under perioden september 2019 till augusti 2020 ökade bolaget till en omsättning på 1,3 miljoner kronor. Men vinsten svek och landade på 11 000 kronor. Sedan dess har bolaget mött flera motgångar och det syns i siffrorna.

Drabbades hårt av det ekonomiska läget

Under räkenskapsåret som avslutade i augusti 2021 visade bolaget upp en nettoomsättning på omkring en miljon, men resultatet efter finansiella poster blev en förlust på över 200 000 kronor. Året efter halverades omsättningen till 466 000 kronor med ett resultat på minus 11 000 kronor.

Restless Women är ett starkt och uppskattat varumärke i sin målgrupp. Bolaget har dock sett lägre efterfrågan under det gångna räkenskapsåret som främst är ett resultat av det allmänna makroekonomiska läget som präglats av fortsatt krig i Ukraina, kraftigt stigande inflation, räntor och elpriser. Detta har haft en signifikant påverkan på konsumenternas efterfrågan på nya varor, något som hela retail och e-handelssektorn fått erfara, skriver bolaget i sin senaste årsredovisning.

Kommentaren är befogad, enligt den senaste årsredovisningen har intäkterna fortsatt rasa.

Färska siffror: så slutade det senaste året

Årsredovisningen för september 2022 till augusti 2023 visar en nettoomsättning på endast 246 000 kronor. Resultatet efter finansiella poster lyckades däremot hämta sig och landade på plus med 59 000 kronor. Enligt en kommentar ska bolaget ha nått en uppgörelse om underhandsackord, vilket ska ha lättat på bolagets skuldbörda.

Under räkenskapsåret träffade bolaget en uppgörelse om underhandsackord med en av sina borgenärer i syfte att stärka bolagets kapitalstruktur. Detta resulterade i att bolagets skuldbörda kunde minskas och förbättra sin finansiella ställning.