Emelie Hollstens techbolag får in tidigare börs-VD: ”Oerhört imponerad”

Maria Hedengren och Emelie Hollsten

”En enorm resurs”.

Influencern och entreprenören Emelie Hollsten tackade nej till en investering på två miljoner kronor i tv-programmet Draknästet. Något som bara skruvade upp Emelies motivation. Kort efter programmet kammade hon hem 10,5 miljoner kronor i kapital, i en annan tävling. Och nu plockar vårdappen Ella, som investeringen skulle gå till, ett stort namn till bolagets styrelse.

LÄS ÄVEN: Erbjöds 2 miljoner i TV men tackade nej – plockar nu in 10,5 miljoner kronor

Mer exakt är det Maria Hedengren, tidigare vd på börsnoterade Readly, som kliver in som ny styrelseordförande. Hon har tidigare också varit ekonomichef på fintech-bolaget iZettle, som såldes till Elon Musk-grundade betalbolaget Paypal för drygt 18 miljarder kronor. Det skriver Breakit.

Jag är oerhört glad att få bidra till Ellas vidare tillväxt och utveckling. Jag har själv haft personliga erfarenheter av vilket glapp det finns i vården under och efter graviditet. Nästan alla kvinnor jag träffat genom åren, som fött barn eller är gravida, vittnar om liknande erfarenheter. Jag är oerhört imponerad av Ella och vad de på relativt kort tid åstadkommit i fråga om market-fit, vårdavtal, samarbeten och planerna framåt. Jag ser fram emot att kliva ombord – både som styrelseordförande och aktieägare, säger Maria Hedengren.

Förutom styrelseuppdraget ska Maria även agera rådgivare.

Hon har redan visat sig vara en enorm resurs som är både mångsidig och kompetent som techledare och styrelseprofs. Som entreprenör finns det ingen annan skola att gå än att lära sig av de bästa. På så vis är vi i mycket goda händer, säger Emelie Hollsten.

Vårdappen Ella registrerades i maj 2021, och det första räkenskapsåret täckte därför endast sju månader. Omsättningen nådde då upp till två miljoner kronor, och resultatet landade på -989 000 kronor.

Emelie Hollsten är även grundare till e-handelsföretaget Restless Mama, som säljer gravid- och amningskläder.

LÄS ÄVEN: Hollstens gravidapp Ella är CE-märkt – ”viktigt att stå med ryggen fri”