Bonnier blir största ägare i Acast – går in med 35 miljoner

Jonas von Hedenberg (Foto: Linkedin)

”Långsiktig inställning”.

Poddjätten Acast går inte som tåget på aktiemarknaden just nu. Aktien fortsätter att dala, något som Bonnier Venture nyttjar och går in med en ny investering. Bonnier Venture, tidigare Bonnier Growth, är investmentbolaget som varit varit delägare i Acast sedan 2015.

Nu har Bonnier gått in med färska 35 miljoner kronor, för drygt fyra miljoner aktier. Efter investeringen äger koncernen 14,4 procent av Acast aktier, och är numer största ägare. Det rapporterar Breakit.

Vi är långsiktiga i Acast och vi tycker det är ett väldigt fint bolag, då finns det en anledning att öka vår position, säger Jonas von Hedenberg, Investment Director på Bonnier Venture, till sajten.

Folk kanske inte förstår storheten med bolaget än. Bolaget har en unik position, podcastformatet är jättespännande, och att bygga en helt ny mediakanal tar tid. Det är bara se på tiden som man spenderar på att lyssna på podcast. Då ser man hur underpenetrerat det är sett till annonsering. Då kan man dra paralleller till printmedia, hur lång tid det tog för annonspengarna att flytta sig från det analoga till det digitala.

På frågan om Bonnier funderar på att förvärva hela Acast svarar Jonas von Hedenberg bestämt att ”det inte ligger i korten”.

Acast noterades i juni 2021.