Dansant reporter ska få det att svänga på Influens.se – ”början på något stort”

Daniel Ekberg

Han ska rocka Influens.se och bidra till en skarpare branschbevakning.

Underhållningslegenden Eggemannen, eller Daniel Ekberg som han egentligen heter, dansar in hos Influens.se. Han förstärker redaktionen och tar sig an uppdraget som reporter.

Det här är en viktig rekrytering för Influens.se. Daniel kommer att vara en stor del i Influens utveckling och positionering. Daniel har stor erfarenhet av influencer marketing-branschen och är en duktig journalist, så han är ett starkt tillskott till vår redaktion. Det här är början på något stort, säger Izabella Bielecka, chefredaktör på Influens.se.

Daniel Ekberg kommer närmast från Sveriges Radio där han har jobbat som redaktör och livereporter, och dessförinnan har han även varit på SVT. Idag driver han den egna sportpodden ”Hallå där nere”, samt klipper en rad andra kända podcasts. Han har bland annat klippt Filip Hammar och Fredrik Wikingssons podd ”Filip och Fredrik”.

Det känns fantastisk att äntligen få sätta igång och att få vara med att rikta strålkastarljuset mot en bransch som omsätter enorma mängder men som allt för sällan tas på riktigt allvar av ”min generation”. Jag ser verkligen fram emot att få visa vilket jobb det ligger bakom alla dessa framgångssagor som man hör om, säger Daniel Ekberg.

Med Daniel ombord kommer Influens.se att kunna öka sin bevakning på branschen och sikta mot nya höjder. Vi kommer att fördjupa oss i nya ämnen, granska influencer marketing-branschen ur olika perspektiv och möta betydelsefulla profiler och bolag på ett nytt sätt.

Sajten är ju som det där limmet mellan de olika aktörerna i branschen. Oavsett om du är ett företag eller influencer så ska du kunna komma hit för att få den samlade bilden av vad som händer och hur man gör. Idag är det lite vilda västern där folk kanske på sin höjd googlar hur man blir framgångsrik. Men varför har inte den här branschen haft en egen branschtidning tidigare? Det är en marknad som är snårigare än de flesta när du inte vet var du ska börja ens, säger Daniel Ekberg.

Daniel Ekberg började sin nya tjänst i förra veckan, och ni har förmodligen redan läst några av hans alster på Influens.se. Vi önskar honom varmt välkommen till Influens team!