Fanny Lagerwall har värvats av jätten – det ska hon göra nu: “Bara början”

Fanny Lagerwall

Hon lämnade ambassadörskapet efter tio år, nu har hon värvats av Lyko.

Efter tio år som ambassadör för Lumene meddelade Fanny Lagerwall nyligen att hon valt att gå vidare. Och även om steget kan verka stort efter så lång tid, är det avslutade samarbetet inte särskilt dramatiskt.

Jag har fått vara med på en väldigt spännande och utvecklande resa med Lumene i 10 år. Att ha varit en del av den resan och påverkat märket i positiv riktning har stärkt mig både som sminkös och influencer. I slutet av 2023 började jag fundera på min framtid och på mina egna utvecklingsmöjligheter och jag landade i att det var dags för mig att ta mig an nya utmaningar, säger hon i en intervju med Influens.

“Ett fint kvitto”

Inom ambassadörskapet för Lumene har profilen, som i grunden är makeupartist, använt varumärkets produkter i sitt arbete och marknadsfört dem i sociala medier. Hon har också, som en del av samarbetet, fått ta fram egna produkter åt varumärket, ”Lumene x Face by F.”

Jag lämnar min position som global ambassadör för Lumene med stor tacksamhet för åren tillsammans. Jag har lärt mig mycket och fått väldigt stora möjligheter till utveckling. Lumene x Face by F produkterna är ett fint kvittot på att mina tidigare chefer litade på min vision, kompetens och mig som influencer.

Värvats av Lyko

I samband med att Fanny Lagerwall meddelade att hon skulle lämna som ambassadör för Lumene, hintade hon också om en “framtida resa”. Exakt vad den innebar var då fortfarande hemligt. Nu kan Influens avslöja att Fanny Lagerwall har rekryterats av Lyko. Där kommer hon, som deras ambassadör, bland annat att marknadsföra deras produkter och skapa innehåll. Fokus kommer ligga på Lykos egna varumärken, som By Lyko och Make up store.

Att ha Lyko som min samarbetspartner innebär att jag har en otrolig uppbackning för att alltid ha det bästa produkterna både till mina jobb inom TV & media men även till min instagram, där jag lägger ut utbildande material inom skönhet, säger hon och fortsätter: 

Jag ser fram emot att få vara del av Lykos fantastiska PR-event och göra masterclasses och utbildningar. Jag får en samarbetspartner som vill lyfta mig och växa tillsammans så detta är bara början.

“Läskigt att avsluta”

Att efter så lång tid lämna ett ambassadörskap för ett annat innebär såklart förändringar även för det egna varumärket. Enligt Fanny Lagerwall kommer det nya samarbetet “ha en väldigt positiv inverkan” på hennes varumärke som influencer.

Lyko är störst i branschen, de har gjort ett fantastiskt jobb med att bygga upp ett varumärke som har allt. De har den bästa e-handeln, de bygger butiker som lockar folk när butiksdöden varit ett faktum, de gör pr event som alla tackar ja till och jag älskar deras inställning till skönhet, det vill säga skönhet ska vara roligt och lekfullt.

Men tio år är en lång tid och för Influens berättar profilen att hon inte hade något annat samarbete signerat innan hon valde att lämna det tidigare ambassadörskapet. På frågan hur det känns att börja på något nytt efter så många år svarar profilen: 

Jättespännande! Jag är väldigt pirrig på att få börja en ny resa nu. Det var såklart väldigt läskigt att avsluta ett så långt samarbete utan att ha ett nytt jobb när jag lämnade Lumene. Men det löste sig ju väldigt snabbt och jag har blivit varmt välkommen till Lyko-familjen.