Genomgång och nya siffror: Så går det för Bianca Ingrossos alla bolag

Tog ut 20 miljoner.

Bianca Ingrosso har inte bara många följare i sina sociala kanaler, utan också många aktiva aktiebolag. En del är kopplade till hennes influencerverksamhet och andra till hennes e-handelsbolag och investeringar.

I den här artikeln ska vi dyka ner i Bolagsverkets arkiv och rota fram de senaste rapporterna för alla Biancas bolag:

Bianca Ingrosso AB

Företaget är dotterbolag till Sammy Holding AB, och är huvudsakligen ansvarigt för Biancas influenceruppdrag.

Enligt den senaste rapporten uppgick omsättningen till 29,5 miljoner kronor under 2022, vilket innebär en minskning med sex procent från 2021. Rörelseresultatet backade samtidigt med 3,5 procent, till 28 miljoner kronor. Utdelningen landade på 20 miljoner kronor. Det skriver Breakit.


Sammy Holding AB

Bolaget Sammy Holding äger Bianca Ingrossos influencerverksamhet och ska, enligt beskrivningen hos Bolagsverket, äga aktier och andelar i andra bolag. De senaste inkomna siffrorna avser räkenskapsåret 2021.

Då landade omsättningen på 32,9 miljoner kronor, vilket motsvarar en minskning med 83 procent. De röda siffrorna på raden för rörelseresultatet förbättrades dock, och gick från -2,6 miljoner till -0,5 miljoner kronor.

I en kommentar förklarar man:

Bolaget redovisar en reavinst till följd av utdelning av andelar i intresseföretag. Under året har bolaget investerat i intressebolaget Ani Who AB.


Ani Who AB

Smyckesvarumärket Ani Jewels som Bianca startade startade för ett år sedan, tillsammans med influencern och sin före detta assistent Lovisa Worge. Andra medgrundare är Mikael Snabb, Jesper Matsch och Tomaj Sangchi.

Det senaste och första bokslutet representerar 15 månader. Från oktober 2021 till sista december 2022. Men enligt en tidigare intervju med vd:n Tomaj Sangchi kommer pengarna från bolagets första sju verksamma månader, maj till december 2023.

Omsättningen uppgick totalt till 19,3 miljoner kronor och rörelseresultatet till 4,6 miljoner.

Det är svårt att klaga när vi överträffat våra förväntningar och gjort det med god lönsamhet. Vi har skeppat tiotusentals order under våra första sju månader. Men det har varit svårt att estimera våra inköp eftersom vi inte har några siffror från tidigare år. Nu med facit i hand borde vi vågat göra större inköp och jobba på flera kollektioner parallellt, sa Tomaj Sangchi i början av året.


Beauty Icons Holding AB

Bolaget är moderbolag till Beauty Icons – som representerar e-handelssuccén Caia Cosmetics. Beauty Icons Holdings uppdrag är att ”äga och förvalta fast och lös egendom, samt tillhandahålla koncerninterna tjänster”.

Senast tillgängliga årsredovisningen avser helåret 2021 och enligt rapporten har bolaget inga intäkter. Man gör dock en förlust på resultatraden. Rörelseresultatet landar på -213 000 kronor.

Enligt en artikel från Breakit ska bolagets rörelseresultat dock ha landat på 128,3 miljoner kronor under 2022. Detta samtidigt som omsättningen uppgått till 408,3 miljoner kronor.

Vad man också rapporterar är att ägarna, alltså bland annat riskkapitalbolaget Verdane och medgrundarna Bianca Ingrosso, Vanessa Lindblad, Mikael Snabb och Jesper Matsch, får dela på en utdelning om totalt 50 miljoner kronor. 


Beauty Icons AB

Det här bolaget står bakom skönhetsimperiet Caia Cosmetics. Även i det här fallet kan Bolagsverket endast leverera en rapport för räkenskapsåret 2021, men Breakit delar med sig av siffror som ”en källa med insyn i bolaget” har avslöjat.

Omsättningen ska ha landat på över 400 miljoner kronor under 2022, vilket kan jämföras med 320 miljoner kronor 2021. Rörelseresultat före avskrivningar uppgick under året till 130 miljoner kronor, vilket motsvarar en ökning om nära 15 procent.


Avora AB

Modevarumärket Àvora är det senaste tillskottet i Biancas e-handelssatsningar. Enligt Bolagsverket registrerades företaget 2021, men det var inte förrän i maj 2022 – ett år innan e-handelns lansering – som man döpte om aktiebolaget till Àvora.

Varumärket frontas hårt av både Bianca Ingrosso och Vanessa Lindblad, men ingen av dem sitter i bolagets styrelse.

Eftersom försäljningen i bolaget startade den 2 maj i år, finns det ännu inget bokslut tillgängligt.


Tinted AB

Bianca och Vanessa har tillsammans även investerat i e-handelsföretaget Tinted, ett svenskt inredningsvarumärke. Likt Àvora har Tinted ännu inget bokslut sammanställt, eftersom lanseringen av e-handeln och försäljningen drog igång i mars.


Bibbz AB

Det här bolaget sköter Biancas uppdrag inom podcastvärlden. Trots att Bianca dock inte har poddat på över tre år, lever bolaget vidare. Podcasten ”Har du sagt A får du säga B”, som hon drev tillsammans med kollegan Alice Stenlöf, fortsätter nämligen att vara en lyssnarfavorit. Vilket innebär att reklamintäkter fortsätter att rulla in.

Duons sista avsnitt släpptes i augusti 2019. Men enligt den senaste rapporten, som har ett brutet räkenskapsår och slutar sista mars 2022, landade intäkterna på cirka 128 400 kronor. Rörelseresultatet uppgick samtidigt till runt 51 500 kronor.

Enligt analyssajten Poddindex har podden runt 4000 lyssnare i veckan, under det senaste året.