Influens.se växer! Vi söker en nyhetsreporter

Influens.se letar just nu efter en journalist till vår redaktion. Vi söker efter någon som har följt sociala mediers utveckling under de senaste åren och som är intresserad av influencer marketing-branschen. 

För att lyckas i rollen som reporter ser vi att du har en relevant utbildning samt erfarenhet av att skriva och leverera snabba korta nyheter men även längre fördjupande reportage. Vi ser att du kan sätta rubriker och hitta intressanta ämnen och vinklar. Som reporter på Influens.se kommer du att bevaka branschen utifrån ett objektivt perspektiv, för att lyfta branschen på ett rättvist sätt. Vi granskar aktörer, intervjuar intressanta profiler och rapporterar om de senaste nyheterna. 

Det är ett stort plus om du har koll på svenska influencers, lyssnar på influencer-drivna poddar och konsumerar sociala medier privat. Alternativt att du är intresserad av marknadsföring och vill bevaka influencer marketing-branschen på ett djupare sätt. 

Avgörande för rollen är inte antal års erfarenhet utan ditt driv, ambition och vilja att skapa det bästa och mest givande innehållet till Influens.se. Du behöver vara bra på att ställa frågor, genomföra intervjuer och snabb på att skriva, då vi skriver flera artiklar dagligen. Vi letar efter dig som har en positiv inställning och trivs i en ganska självgående roll. 

Influens.se är en branschtidning inom influencer marketing som lanserades i april 2021, och som ingår i koncernen LRF Media där även systersajten Ehandel.se finns. På knappt ett år har vi fått en läsarbas som är över förväntan och många positiva heja-rop från branschens olika aktörer. Utöver den redaktionella verksamheten kommer vi i år att genomföra vårt största event någonsin, nämligen Influencer Marketing Summit. 

Du som blir Influens nästa reporter kommer in i ett snabbfotat och dynamiskt tillväxtbolag som välkomnar en driven journalist som tillsammans med vår chefredaktör kommer att utveckla Influens.se. Trots att Influens organisation ännu är liten, kommer du till vardags att arbeta med Ehandels medarbetare. Du kommer främst att ha en daglig kontakt med Ehandels redaktion och marknadsavdelning, som till stor del består av unga och härliga personligheter. 

I rollen förekommer en del resor för intervjuer samt att medverka på våra event. 

Vi förväntar oss att du som söker jobbet: 

  • Har journalistisk examen eller likvärdig utbildning
  • Har arbetat som journalist i någon form i minst 1 år 
  • Har skrivit artiklar tidigare 
  • Har erfarenhet av att intervjua 
  • Har koll på den svenska influencer marketing-branschen eller marknadsföringsbranschen

Det är meriterande om du kan: 

  • WordPress
  • Photoshop 
  • Har körkort och tillgång till bil
  • Har kontakter inom svenska influencer marketing-branschen
  • Har arbetat på en branschtidning tidigare 

På Influens får du möjlighet att utvecklas och växa som journalist då vi är ett tillväxtbolag där varje medarbetare får ta en hel del ansvar. 

Placering: Vårt huvudkontor ligger i Helsingborg där du kan ha din arbetsplats, vi har även ett kontor i Stockholm där du är välkommen att sitta. Men du kan även jobba på distans. Krav är att kunna resa i arbetet för intervjuer och event samt kunna möta resten av företaget i Helsingborg/Stockholm när det behövs. 

Anställningsform: Frilansare på 50-100% (måndag till fredag) till en början, men vår ambition är att heltidsanställa dig hos oss. 

Vi är nyfikna på vem du är och ser fram emot din ansökan! 

Välkommen med CV, personligt brev, exempel på tidigare texter som du har skrivit och referenser med kontaktuppgifter senast 30.04.2022 till izabella@influens.se. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tillträde enligt överenskommelse.

Frågor om tjänsten: Izabella Bielecka, chefredaktör och ansvarig utgivare Influens.se, izabella@influens.se, 0739968492.