Johanna Nordström utsatt för fejkade artiklar – ber följarna om hjälp

Ser ut att vara Aftonbladet. 

Det är inte sällan kända profiler och influencers används i olika fejkade annonser eller artiklar, ofta i syfte att försöka lura till sig personuppgifter eller inloggningsuppgifter från den som klickar. De senaste dagarna har Johanna Nordström varit en av de drabbade.

När Influens scrollade igenom Instagram dök flertalet annonser om Johanna Nordström upp. Bilderna var olika men alla hade samma text ”Vad kommer hända med Johanna Nordström nu? Det här kan vara slutet på hennes karriär”. Annonsen innehöll också en ”Läs mer”-knapp. Under en period av omkring 20 minuter dök inte mindre än sex stycken annonser av samma slag upp, i Influens flöde.

Ganska snabbt gick det att misstänka att det rörde sig om fejkade artiklar, vilket senare också bekräftades av Johanna Nordström själv, i en Instagram-händelse. Artiklarna ska bland annat ha utformats för att det ska se ut som att länken leder till Aftonbladets nyhetssajt, trots att adressen är någon annan.

Hejsan hoppsan. Har fått massvis fakeade artiklar om mig skickade till mig idag. Om ni ser dessa får ni gärna försöka anmäla dem. Kram, skriver Johanna Nordström på sin Instagram.