Moli lanserar nytt format av livevideoshopping: ”En helt ny dimension”

Alexander Bouzi och Sonja Andersson

Den nya svenskgrundade sociala medie-plattformen Moli Streaming, som lanserades för några veckor sedan, har signat sitt första event. Molis koncept handlar om att användarna kan livesända det som händer i deras mobiler, via en realtids-skärmdelning som även tillåter live-interaktion med tittarna. Enligt medgrundaren och vd:n Alexander Bouzi öppnar konceptet upp för ett hav av möjligheter, och nu ska man även ”ta liveshoppingformatet till en ny nivå”.

Efter lanseringen av Moli Streaming har vi noterat en tydlig trend, att många användare uppskattar att komma ännu närmare sina favoritvarumärken genom interaktiv ”social-shopping”, säger vd:n Alexander Bouzi, i ett pressmeddelande.

Det event som ska sändas via Molis app är Scandinavian International Fashion Week, också kallat för SIF, årliga modeshow. Eventet kommer att ta plats i Stadshuset i Stockholm, den 14 och 15 maj nästa år.

Vi har sett ett stort intresse för våra modeevents som samlar kreatörer, designers, inköpare och modeller från hela världen. Men under pandemin har efterfrågan på digitalt deltagande ökat bland våra partners. För att möta deras behov på ett enkelt och innovativt sätt bestämde vi oss för att sända eventet direkt i mobilen. Via Moli Streaming kommer deltagarna både att kunna se showerna och konsumera modet, vilket möjliggör ett ”close to purchase”-koncept, säger Sonja Andersson, grundare och vd för SIF.

En fördel med att sända ett event via Moli Streaming är, enligt Alexander, att användarna inte behöver bli medlemmar eller ens registrera sig på plattformen för att delta. Det enda som krävs är att man laddar ner appen, som dessutom är gratis.

Möjligheterna med livestreaming och skärmdelning är oändliga, säger han till Influens.se och fortsätter:

Det Moli gör är att dela mobilskärmen- och kameran på ett nytt interaktivt sätt. SIF kommer att kunna visa modevisningen och presentera designen från deras Pinterest, Instagram eller egna hemsida, direkt i appen. Man kan också visa kläderna på webben direkt i skärmdelningen. Då har tittarna möjlighet att direkt se var produkterna finns att köpa.

Det låter lite som Bambusers livevideoshopping-koncept. Vad är skillnaden mellan ert och deras format?

Det är inte samma. Vårt koncept delar hela mobilskärmen och kameran. I vårt case kan vem som helst livesända event och kommunicera med tittarna i realtid via Molis app. Det som också är unikt är att man kan sända något som man filmar via mobilkameran, till exempel en show, och samtidigt varva med andra appar eller sajter som man har i telefonen och visa dem via mobilskärmen. Det blir en helt ny dimension av sändning som ger många nya möjligheter.

Framåt är det fokus på tillväxt, att bygga varumärkeskännedom och att plocka allt fler marknadsandelar både internationellt och i Sverige. När vi frågar Alexander hur det har gått under de senaste veckorna säger han att mottagandet har varit fantastiskt och att antalet användare ökar kraftigt varje dag.

Vi fortsätter på vår tillväxtresa och samarbetet med SIF är ett av de saker vi gör för att öka tillväxten. Det här är dessutom Molis första samarbete, vilket vi tycker är jättekul. Tillsammans ska vi nå ny mark, via ny teknik. Och det här är något som vi har sett att det finns behov av. Vi har fler samarbeten på gång, så det kommer mer inom kort, avslutar Alexander Bouzi.