Ny chef kliver ombord: ”Nu ska vi förvalta det som skapats”

Henrik Sundewall och Magnus Winterman

Influencer marketing-koncernen Syncro Group fortsätter att bygga organisationen. Nyligen tillsatte bolaget en ny vd i form av Magnus Winterman, och nu anställer man en ny CFO. Den som kliver in i rollen är Henrik Sundewall, som varit involverad i bolaget i drygt två år. Han har hittills jobbat som Senior Financial Advisor, men blir nu befordrad till  sin nya tjänst med omedelbar verkan.

Jag har i mitt tidigare uppdrag för Syncro Group haft förtroendet att få rådge både ledning och styrelse för Syncro Group inom flera områden, såsom till exempel i noterings-, finansierings- och förvärvssammanhang. Att få detta ytterligare förtroende från nytillträdd koncernchef och från tidigare tillförordnad koncernchef tillika bolagets störste ägare samt från styrelsen, är något jag är både tacksam såväl som ödmjuk inför, säger Henrik Sundewall i ett pressmeddelande.

Henrik ska ha stor erfarenhet från olika ledande befattningar som bland annat vd och styrelseordförande i såväl noterad som onoterad miljö. Han har mångårig bakgrund från verksamheter så som ICL/Fujitsu och MTG/Kinnevik samt erfarenhet som rådgivare till både professionella investerare såväl som till företag och organisationer.

Henriks erfarenhet från börsnoterad miljö, finansiering- och företagstransaktioner som dessutom fostrats i framgångsrika företagskulturer som utmanat är något jag vill ha i min ledningsgrupp när vi nu både ska förvalta det som skapats och dessutom ta nästa steg i vår tillväxtstrategi, säger vd:n Magnus Winterman.