Syncro-gruppen tillsätter ny VD: ”Ska trimma verksamheten”

Claes Persson och Magnus Winterman

Syncro Group, tidigare Gigger-gruppen, har hittills haft en tillförordnad vd i form av Claes Persson. Men efter genomförd urvalsprocess av kandidater har man nu utsett Magnus Winterman till bolagets nya vd.

Syncro Group har kommit till den nivån där vi inte längre är det småbolag vi en gång var. Vi befinner oss nu i en fas där bolaget har tagit nästa steg och blivit ett etablerat bolag som nu är en koncern med flera förvärvade bolag i gruppen, säger Anders Bruzelius, styrelseordförande i Syncro Group AB, i ett pressmeddelande.

Magnus Winterman klev in i bolaget i januari 2021 som Head of Investor Relations, och dessförinnan har han bland annat en bakgrund från SIX, NasdaqOMX, TeleComputing och Sitecore.

Nu när koncernen växt till denna storlek kommer mina styrkor väl till pass, att trimma verksamheten, utveckla personalen samt att få alla att gå i takt för att samtliga divisioner skall kunna bidra och leverera. Vi har en robust plan och har under året levererat över förväntan, och för att kunna fortsätta så har jag som uppgift att hjälpa koncernen att mogna, något jag ser mycket fram emot, säger Magnus Winterman.

Claes Persson tillträdde rollen som tillförordnad vd i februari 2021, och målet om att ersätta Claes i den rollen har legat i bolagets plan sedan start. Framåt kommer han att lägga allt fokus på bolagets internationella satsning, och flyttar därmed till London för att etablera Gigger UK. Claes Persson är största aktieägaren, genom bolag, i Syncro Group AB.

Det är med väldigt stor tillfredsställelse jag kan konstatera att bolagsbygget av Syncro Group har blommat ut till att bli en koncern och att jag har lyckats ta oss dit vi är idag. Bolaget noterades i december 2020 på Spotlight Stock Market och har ökat från en värdering från första handelsdagen på cirka 50 miljoner kronor, till idag cirka 300 miljoner kronor. Det är ett perfekt läge att lämna över till Magnus Winterman som nu ska fintrimma och utveckla organisationen jag har byggt upp, säger Claes Persson.

Vi har grundat för alla möjligheter för bolaget att lyckas och jag kan knappt vänta på att få lägga mitt fokus på det jag är mest lämpad för, nämligen affärsutveckling och tillväxt utan att behöva kompromissa med vd-sysslorna. En av de största uppgifterna blir internationaliseringen som för mig börjar med att flytta över till London och ansluta till vårt team där. Jag kommer samtidigt att samarbeta med Magnus och teamet med att utveckla affären och bolagen i Sverige så att vi fortsätter att dra nytta av all kompetens i bolagsgruppen.

Magnus Winterman tillträder sin nya roll officiellt den första januari 2022.

Claes Persson har varit avgörande för bolagets snabba utveckling och tillväxt med sina insatser och sitt stora engagemang. Det är hans visioner vi alla runt honom har köpt in på och som vi tillsammans har genomfört. Nu är det dags för en annan typ av ledarskap och som vi får med Magnus Winterman, säger Anders Bruzelius och avslutar med:

Det är väldigt tillfredsställande att Magnus med sina ledaregenskaper och kunskap om verksamheten tar över rollen som vd och tillsammans med teamet bygger vidare på den struktur som ligger i planen. Samtidigt säkerställer detta att vi fullt ut kan satsa på vår internationalisering och affärsutveckling med Claes Persson som drivande kraft.