Så slår du igenom på Snapchat – Ludde Blomqvist: “Var autentisk”

Ludde Blomqvist. skärmdump från Instagram / skärmdump från Snapchat

Han har 140 000 följare på Snapchat, här är hans bästa tips. 

Ludde Blomqvist har slagit igenom på både Instagram, Tiktok och Snapchat. På Snapchat har han nästan 140 000 följare. Plattformen lockar allt fler influencers och kreatörer sedan Snap öppnade upp för att tjäna pengar på sitt innehåll. Tillsammans med ett pressmeddelande gällande nya inkomstmöjligheter på plattformen, delade Ludde Blomqvist med sig av några tips för de svenska kreatörer som vill satsa mer på Snapchat. 

Var ofiltrerad

Som första tips lyfter Ludde Blomqvist att vara autentisk. Han menar att det inte bara gör att människor kommer uppskatta ditt innehåll mer, men det kommer också göra att du slipper känna press på att hela tiden publicera “perfekt” innehåll. Enligt honom är många kreatörer på Snapchat mindre filtrerade än på andra plattformar. 

Det här är något jag uppskattar mycket som kreatör – jag tycker att det är så viktigt att visa att allt inte alltid är perfekt. Något jag jobbar hårt med är att försöka visa människor att vi skapare inte lever den ”dröm” som de flesta föreställer sig. Jag vill ta bort en del av pressen folk känner från media, att alltid behöva se bra ut, må bra och gå ut hela tiden. Det är okej att ha dagar där du inte är superproduktiv – och enligt min mening är snapchat den bästa plattformen för att driva den berättelsen.

Var personlig

Det mer ofiltrerade innehållet leder också till en mer personlig kontakt med följarna, menar Snapchat-kreatören. Han ser också till att ta sig tid att svara på följarnas frågor och ställa frågor till dem, både offentligt och i privata meddelanden. 

Vi delar med oss av våra problem, ber om hjälp, tips etcetera. Förvandla din plattform till ett säkert utrymme för dina följare. Gör det till en positiv plats för dina följare att komma till. En plats där de kan bli glada när de känner sig nere.

Posta mycket och ofta

Enligt Ludde Blomqvist är det inte alltid kvaliteten på innehållet som är avgörande på Snapchat. Istället kan det finnas en fördel med att uppdatera oftare med bara korta klipp eller bilder från livet, oavsett om du gör något roligt eller bara har en rolig tanke. Han tycker inte heller man ska vara rädd för att prova olika saker, och publicera olika typer av innehåll. Då kreatörer attraherar olika målgrupper och det som fungerar för en person kanske inte fungerar för någon annan, våga testa dig fram och hitta vad som fungerar bäst för dig och var dig själv.

Var autentisk. Jag tror definitivt att det är den främsta anledningen till att jag har kunnat växa min plattform som jag har gjort. Det är något jag alltid älskar och uppskattar när jag tittar på andra kreatörer också. Bara enkelt, roligt och bakom kulisserna innehåll. Var du, människor älskar att se människor vara sig själva och vara öppna om sina liv.