Sanne Josefson lanserar kaffe: “Fint att kunna stötta hjärnforskningen”

Sanne Josefson

Influencern berättar om nya samarbetet och varför hon valt att lansera just kaffe.

Influencern och entreprenören Sanne Josefson står bakom modevarumärket Sanne Alexandra. Nu har profilen även lanserat ett eget kaffe, tillsammans med Svanfeldts coffee. En del av intäkterna från kaffet skänks dessutom till Hjärnfonden. För Influens berättar hon om varför hon valt att lansera just kaffe och hur det nya samarbetet kom till.

Varför har du tagit fram de här produkterna?

För att jag älskar kaffe och för att jag tycker det är fint att kunna stötta hjärnforskningen. Jag har också pratat mycket om hur jag letat efter gott koffeinfritt kaffe, jag hade ett väldigt jobbigt år förra året med mycket stress och då klarade jag inte av koffein så därför började jag brinna lite extra för gott koffeinfritt kaffe. Dessutom är ju stress otroligt dåligt för hjärnan så tycker synergierna är passande.

Är det ett samarbete som initierats av företaget eller dig själv?

Jag, David och Ditte Svanfeldt har träffats i flera sammanhang och varje gång vi träffats har vi pratat om just stress och hur de påverkar hjärnan. Vi pratade även då om att både jag och Ditte varit känsliga mot koffein när vi haft hög stressbelastning i livet, så en gång när vi sågs spontant på Redgert Comms kontor så började vi bara prata om att göra något ihop. Vi tyckte det kändes klockrent!

Hur tycker du att produkterna och ditt personliga varumärke passar ihop?

Jag tycker det finns fina och autentiska synergier. Jag pratar ju mycket om välmående i mina kanaler och har också pratat väldigt mycket om stress och hormonella obalanser och just då är det ju många som väljer koffeinfritt eftersom koffein kan stressa kroppen. Men, sedan är jag också en riktig kaffe-tjej som tror att en lugn stund med en god kopp kaffe förlänger livet, så att ha ett eget gott kaffe både koffeinfritt och vanligt kändes så passande. Nu när jag mår väldigt bra så blandar jag mina sorter. Är inte alls koffeinkänslig för tillfället men jag tycker det är bra att kunna välja.

Är det en limiterad produktion och hur länge kommer i sådana fall kaffet att säljas?

Ja, den säljs över sommaren! Sen får vi se framåt…