Siffrorna avslöjar nya miljonvinster – så gick det för succétrion JLC

Lucas Simonsson, Jonas Fagerström och Carl Déman.

Youtube- och humortrion JLC, som består av Jonas Fagerström, Lucas Simonsson och Carl Déman, ligger bakom den populära podcasten “Mellan himmel och jord”. Enligt trion har podden cirka 1,3 miljoner lyssningar i månaden, vilket placerar den som en av de populäraste i Sverige.

Fagerström, Simonsson och Demán driver alla självbetitlade företag, där de hanterar artistverksamhet, eventarrangemang och marknadsföring, för att nämna några exempel. Nu har bolagens siffror offentliggjorts och det står därmed klart att alla tre har haft ekonomiska framgångar under det senaste året.

Carl Déman AB ökade under 2020 omsättningen med 71 procent, vilket innebar att man nådde upp i strax under 5,8 miljoner kronor. Resultatet efter finansiella poster steg från 1,7 till 3,8 miljoner kronor. 2020 blev ett positivt år även för Lucas Simonssons del. Hans bolag Lucas Simonsson AB omsatte under året knappt 6,7 miljoner kronor, efter en tillväxt på 24 procent. Vinsten blev samtidigt en miljon bättre än året innan, då resultatet efter finansiella poster låg på 3,9 miljoner kronor.

Jonas Fagerström AB:s senaste verksamhetsår tog slut den 30 april i år. Under året uppgick omsättningen till knappt 4,3 miljoner, vilket innebär en tillväxt på 23 procent. Vinsten uppgick till strax under 3,2 miljoner, vilket kan jämföras med 2,5 miljoner året före.

Nyligen lanserade JLC podden “Naket och nära” som ett bonusinnehåll för prenumeranter. Den finns nu tillgänglig via tjänsten Acast+ och ska ta upp andra ämnen än dem som berörs i “Mellan himmel och jord”.

Nu vill vi gå ännu djupare, visa ännu fler lager av oss själva och våga prata om allt som har med känslor att göra. I vårt nya format Naket och Nära tar vi ett steg i rätt riktning. Vi har alltid kunnat gömma oss bakom att vara roliga, vilket vi fortfarande hoppas att folk tycker att vi är, men det känns fint att tillsammans med lyssnarna skapa ett forum där vi får gå ännu djupare, sade Lucas Simonsson i samband med att den nya podden släpptes.