Vanessa Lindblad om att podda – ”kan inte se mig göra detta med någon annan”

Vanessa Lindblad

Lämnade den populära podden ”Nu börjar Livet” och kommer inte dyka upp i någon ny podd.

En av de mer besökta sessionerna på branscheventet IMS var när Vanessa Lindblad pratade om “hur man bygger en influencer”. Direkt efter att hon gick av scenen plockade Influens.se upp och satte henne framför mikrofonerna i en för dagen uppbyggd poddhörna.

I fu*king did it!, är bland det första hon säger och förklarar:

Jag är helt skakig för jag har en sån fruktansvärd scenskräck, men jag gjorde det. Jag har inte vågat berätta om att jag skulle göra detta förrän dagen innan, men teamet bakom detta har varit fantastiska och människors kärlek i publiken gör mig helt mållös.

Under fem år och i 228 avsnitt fick man följa Vanessas och Rebecca Stellas vardag i podden “Nu börjar livet”. Och så sent som i december 2021 blev de framröstade som årets podd i tävlingen Guldpodden, men den 15 augusti i år meddelade duon att Vanessa lämnar samarbetet. På sitt Instagramkonto tackar hon alla lyssnare som varit med i fem år som inneburit att de upplevt allt från två födslar till starten av Caia tillsammans. Men det tog stopp.

Det var flera olika anledningar, en var att jag inte tyckte det var lika kul längre, jag kände mig hämmad och var rädd att jag skulle säga fel och kanske skapa en storm. Jag gjorde det också i fem år, det vill säga under hela min sons liv. Jag försvann under en middag varje vecka för att matcha de nio timmar i skillnad som det var mellan mig och Rebecca i Los Angeles. Jag vet att många har det mycket värre och är borta mer än så från sina barn, men jag är priviligerad och behöver inte ha det så. Så till slut var det så att jag mådde inte bra, mina barn ville inte att jag gick och min man tyckte att det var jobbigt att jag pratade om mitt privatliv. Då kände jag att detta handlar inte bara om mig, det handlar också om min familj. När min son fick höra att jag skulle sluta så sprang han och kramade mig och sa att han älskade mig.

Någon ny podd kommer det inte bli även om hon skulle kunna skala bort det mest privata och göra den på kontorstid. Just nu är det ett avslutat kapitel.

Nej, det finns inte i dagsläget. Jag sa till Rebecca att jag kan inte tänka mig att göra det med någon annan än henne. Det var vår unika jargong och vår tjugoåriga vänskapsrelation som gjorde vår podd så unik och att den låg i toppen bland de bästa. Jag kan inte se mig göra detta med någon annan.