Viktor Frisk om app-satsningarna- “vi delade inte samma vision”

Viktor Frisk och Claes Mårtén

Tar med sig erfarenheten från sina två tidigare satsningar.

Viktor Frisk har gått från bloggare till melodifestivalartist, författare och influencer. Senaste åren har han varit flitig att investera i olika appar som ska förändra de sociala medierna. Dels var det genom appen Moli och nu senast med plattformen Bld, men också en hunddating-app. Influens.se satte sig med med Viktor när han besökte branscheventet IMS och fick ett par ord om hans intresse i just appar.

Detta är så intressant, jag gick med i Moli-appen som handlade om att man skulle dela sin skärm till sina följare så de kunde hänga med i vad man gjorde i realtid. Jag tyckte till en början att det var väldigt roligt men insåg efter några månader att jag inte kunde stå för idén att marknadsföra att man skulle gå in i folks telefoner och se vad de gör, så jag valde att gå ur.

Han förklarar vidare att han kanske var lite snabb att kliva ur projektet, för under pandemin utvecklades det till något helt annat. Det blev som virtuella klassrum och nu har det landat i att det är en spelplattform.

Jag gick in väldigt tidigt i Moli, men gick också ur för snabbt. Så jag har lärt mig att man ska ha mer is i magen och det tar jag med mig in i nästa projekt.

Efter satsningen på Moli så var det dags igen för att gå in i en ny app, denna gång var det en app för hundar som skulle gå på date. Dogdater heter den och finns fortfarande men utan Viktor Frisks inblandning.

Vi delade inte samma vision av hur appen skulle vara. Grundarna av appen ville att det skulle vara hundar som träffade hundar men jag trodde inte på att det var så det skulle fungera. Jag menade att hundarna träffas genom människorna bakom hundarna. Men det var inget konstigt, vi gick ur projektet med flaggan i topp.

Nu går han in i en tredje plattform som Influens.se skrivit om tidigare, nämligen projektet Bld. Detta tillsammans med Claes Mårtén och även den tidigare artistkompisen Samir Badran.

Ja, han ringde mig och sa “det här är så kul, jag ser verkligen en framtid i det här, kan jag få Claes nummer”. Han fick det och sen tog det ett par dagar och så investerade han rätt mycket, säger Viktor och avslutar: Det gäller att ha örat mot rälsen och har man inte det så se till att ta in yngre människor som har det och nu blir det tredje gången gillt.