Youtube-byrån ökar trycket i Sverige: ”Enorma möjligheter”

Natalie Tideström Heidmark, Nicolin Lillhage och Stijn Smulders

”Ett tillvägagångssätt jag inte har sett tidigare”.

Hösten 2021 klev den internationella Youtube-byrån Team5pm in i Sverige. Efter drygt ett år, som bolaget själva ser som en testperiod, slår man nu upp dörrarna till ett eget nordiskt kontor i Stockholm.

LÄS ÄVEN: Youtube-byrån intar svenska marknaden: ”Innehåll som algoritmen älskar”

De som startar upp verksamheten är tre branschveteraner: Natalie Tideström Heidmark och Nicolin Lillhage, som båda kommer från We Are Era Nordics – tidigare United Screens – där de agerade vd respektive operativ chef. Med sig har de även Stijn Smulders som är en internationell Youtube-expert och som kliver in i rollen som vd i för den nordiska verksamheten.

Jag är imponerad av Team5pms resa hittills. De har redan öppnat kontor i tre länder och har över hundra anställda på bara fyra år. Efter att ha träffat teamet för första gången visste jag direkt att jag inte kunde missa den här möjligheten. Med deras inhouse-expertis och datadrivna förhållningssätt till videomarknadsföring erbjuder de något som jag tror marknaden kommer att finna mycket intressant. Jag ser verkligen fram emot att expandera i Norden, säger Natalie Tideström Heidmark i ett pressmeddelane.

På kontoret i Stockholm har man tillsatt tio videospecialister från Sverige, Norge, Danmark och Finland. Alla ska ha stenkoll på Youtube, TikTok och andra videodrivna plattformar, samt på den nordiska marknaden.

Youtube är den näst största sökmotorn i världen. Plattformen erbjuder enorma möjligheter för varumärken som vill få kvalitativ uppmärksamhet från sin målgrupp. Team5pm erbjuder något nytt när de hjälper varumärken att nå ut med datadrivna strategier och videoinnehåll, genom ett tillvägagångssätt som jag inte har sett tidigare. Jag är glad över att kunna fortsätta använda mina tio år av Youtube-erfarenhet och hjälpa fler kunder på Youtube och andra videoplattformar, säger Nicolin Lillhage.

Team5pm grundades 2018 i Holland. Huvudkontoret ligger i Amsterdam, sedan har man även ett kontor i Kapstaden, och ytterligare ett i Stockholm nu. Bolaget arbetar med internationella kunder som Prime Video, Unilever, Volkswagen och PlayStation.