91 miljoner i vinst för Caia – klirr i kassan för Bianca och Vanessa

Bianca Ingrosso

Dubblad vinst, jämfört med föregående år, delas ut till ägarna.

Beauty Icons AB beskrivs i sin årsredovisning bland annat som ett bolag som ska bedriva handel med makeup, hud-, hår- och kroppsvård. Men för allmänheten är Beauty Icons troligtvis mer känt som bolaget som är Caia Cosmetics, vilket också är otroligt starkt förknippat med Bianca Ingrosso. Redan 2020 gjorde bolaget ett fantastiskt år och Bianca sa då att om det fortsatte i den riktningen skulle de nå en omsättning på över 300 miljoner kronor 2021. Det blev bättre än så, 320 miljoner slutade omsättningen på vilket är en ökning med 113 procent från året innan.

2021 har bolaget breddat produktportföljen och genomfört flera lyckade lanseringar under varumärket Caia Cosmetics. Varumärkets kännedom ökar kontinuerligt på bolagets fokusmarknader och följarantalet ökar stadigt i samtliga sociala mediekanaler, skriver de i årsredovisningen.

De skriver också att Caia enbart säljs via en egen webbshop som vid en av lanseringarna kraschade, vilket Influens.se skrev om när det hände. Ytterligare en sak som man lyfter är att man gjort flertalet lyckade rekryteringar däribland hittar man bland annat en ny VD i Adeleine Sterner. Under året har bolaget ökat antalet anställda från sju till nitton personer. Redan i april 2021 sa en av medgrundarna Jesper Matsch följande till Influens.se:

Vi passerar nog tjugo anställda till sommaren. Vi kommer att anställa inom kundtjänst, ekonomi och influencer marketing inom kort. Vi ser inget självändamål med att anställa många personer bara för att vi växer. Vi anställer bara de personer som verkligen behövs.

Men trots nyrekryteringar och en flytt till betydligt större lokaler lyckas man öka sin vinst på sista raden, man går från 45 miljoner kronor 2020 till nära 91 miljoner, en ökning med 102 procent. Det framgår också att hela vinsten kommer att delas ut till ägarna. Största ägare är riskkapitalbolaget Verdane och övriga ägare är Bianca Ingrosso, Vanessa Lindblad, Mikael Snabb och Jesper Matsch.