Alice och Biancas podd lever vidare – fem miljoner lyssningar

Bianca Ingrosso & Alice Stenlöf Foto: Fabian Wester

”Måste Wahlgrens vara med överallt”

I går kom det besked från SVT att Pernilla Wahlgren tar över Allsång på Skansen kommande sommar, samtidigt har Bianca haft premiär för sin talkshow. Vissa kan till och med tycka att man ser dem på alla TV-kanaler hela tiden, Bianca Ingrosso och resten av Wahlgren/Ingrosso-familjen.

Måste Wahlgrens vara med överallt?, lyder en kommentar på Sanna Nielsens Instagraminlägg riktat till sin allsångsefterträdare.

Talkshowen Bianca syns på samma kanal som man kan se hela familjen i Wahlgrens Värld. Mamma Pernilla har förutom det nya uppdraget även synts i Komiker utan gränser på SVT och har även haft en panelplats i Masked singer på TV4, samma kanal som lillebror Benjamin har sitt matlagnings- och musikprogram Benjamins. Förutom det så ser man dem i mängder av reklamer, där till och med mormor Christina Schollin gör samarbete med ett deathtech-företag.

För att få svaret på frågan om huruvida de måste vara med överallt kan man titta på deras tittarsiffror. De garanterar kanske inte att ha mest tittare men det är säkra siffror oavsett vilken tid de ligger i tablån. Biancas talkshow sänds klockan 22.00 på fredagskvällen, samtidigt som Svenska nyheter på SVT och IDOL 2022 på TV4 men ändå hade programmet över 250 tusen tittare enligt mätningen från MMS gällande v 41.

Pernilla Wahlgren hörs också i podden Wahlgren och Wistam som hade 5 miljoner lyssnare under 2021. Länge var Bianca Ingrossos och kompisen Alice Stenlöfs pod “Alice & Bianca – Har du sagt A får du säga B” den största icke kommersiella podden i Sverige. Men de släppte sitt senaste, och förmodligen sista, avsnitt den 20:e Augusti 2019.

Det är så mycket med den här podden som har varit otroligt fantastiskt och vi har fått så mycket möjligheter och kärlek från er som har lyssnat. Men vi vill också sluta på topp, sa Alice Stenlöf i det sista avsnittet.

Det har gått mer än tre år sedan duon lade ner poddandet, men trots detta lyssnar folk på den fortfarande, och inte lite heller. Enligt den statistik som Poddindex delar har deras pod 1,8 miljoner lyssnare som lyssnat över 5 miljoner gånger sedan veckan efter deras sista avsnitt släpptes fram till idag.
Bara senaste veckan var det över 4000 lyssnare som lyssnade på den och det placerar den på samma nivåer som poddar som fortfarande släpper nya avsnitt varje vecka, till exempel “Under huden med Kakan Hermansson”, “Mina Vänner-boken med Robin Berglund” och “Vattnet går med Nina Campioni”.

Både Benjamin och Bianca ligger också på topp tre av de mest lyssnade sommarpraten i Sommar i P1. I alla dessa siffror kan man kanske hitta svaret på varför de måste synas hela tiden: för att folk vill höra och se dem.