Han blir ny VD för Gigger och Happyr: ”Samlar allt under ett tak”

Per Hedelin

”Ett strategiskt vägval”.

Koncernen Syncro Group har under det senaste året tagit en stabil position i influencer marketing-branschen. Bland annat genom förvärv av influencernätverket Cube och influencer marketing-byrån Collabs. I sin portfölj har koncernen även jobbplattformarna Happyr och Gigger, som ska komplettera tjänsterna i de influencer marketing-fokuserade bolagen men även stötta gigger-branschen.

LÄS ÄVEN: Cube-ägaren raketökar med 280 procent: ”Snabba på att ställa om”

Nu presenterar bolaget en ny vd för både Happyr AB och Gigger AB, ett drag som man själv beskriver som ”ett strategiskt vägval”. Per Hedelin är den som blir vd för båda bolagen, något som ska ”utveckla affären inom arbetsmarknadsområdet samt ytterligare öka samarbetet mellan Happyr och Gigger”.

Per Hedelin ska vara en erfaren ledare med gedigen kunskap om utveckling av tjänster för arbetsmarknaden. Han har haft flertalet ledande roller inom såväl näringslivet som i arbetsmarknadsorganisationer, samt varit styrelseledamot i några av Sveriges större försäkringsbolag och inom hotellnäringen.

Under Pers ledning gick Ledarna från att vara en relativt okänd facklig organisation med vikande medlemsantal och ekonomiska utmaningar till att bli en välkänd organisation för chefer, betydelsefull opinionsbildare med kraftig medlemstillväxt, sund ekonomi och nöjda medlemmar. Parallellt med utvecklingen av Ledarna byggde Per upp en kommersiell koncern med flera bolag, som idag framgångsrikt säljer och distribuerar chefstjänster, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

I sin nya roll ska Per fokusera på lönsam tillväxt och ta ett helhetsgrepp för att utveckla, paketera, marknadsföra och sälja dessa tjänster. Han ska även genomföra de synergier som redan är planerade.

LÄS ÄVEN: VD:n om tiden efter medgrundarens bortgång: ”Har spelat en avgörande roll”

Förtroendet att leda Giggers och Happyrs fortsatta tillväxt och utveckling känns oerhört motiverande och spännande. Svensk arbetsmarknad behöver nytänkande aktörer som Gigger och Happyr, vilka tar tillvara behovet av flexibilitet, trygghet och enkelhet för företag och uppdragstagare. Genom utvecklade tjänster, trygghet och enkelhet ska Gigger ta en starkare position på marknaden tillsammans med Happyrs unika tjänsteutbud inom onlinerekrytering och fortsätta sin framgångsrika tillväxtresa, säger Per Hedelin.

Per Hedelin kommer att tillträda som vd den första oktober. Från och med idag och fram till dess att Per kliver ombord kommer Fredrik Gnosspelius, COO på Syncro Group, att axla rollen som interimistisk vd för Gigger AB och Happyr AB.

Babak Ashti som varit vd för Gigger och Lennart Engelhardt som varit vd för Happyr har båda ägarintressen i Syncro Group. De kommer att bistå Per Hedelin samt koncernen med sin kompetens och erfarenhet i rådgivande funktioner.

Vi är väldigt glada att Per valt att ansluta till Syncro Group och ta över ledarskapet för både Gigger och Happyr. Pers bakgrund, kunskap och driv att utveckla tjänster för den moderna flexibla arbetsmarknaden gör honom till den ledare både Gigger och Happyr behöver framåt för att fortsätta en redan framgångsrik tillväxtresa, säger Magnus Winterman, vd för Syncro Group och fortsätter:

Både Babak Ashti och Lennart Engelhardt har framgångsrikt utvecklat sina verksamheter vilket nu möjliggör att samla allt under ett tak under Pers ledarskap. Jag tackar både Babak och Lennart för sina värdefulla insatser som gjort det möjligt för oss att nu ta nästa steg i dessa affärsverksamheter.